Авиокомпании отменят полети заради пускането на 5G в САЩ

5272
Авиокомпании отменят полети заради пускането на 5G в САЩ
Снимка: Getty images

Няколко големи американски и международни компании обявиха временна отмяна на полетите в някои градове на САЩ, където днес компаниите AT&T и Verizon трябваше да пуснат 5G мрежа. Авиокомпаниите се опасяват, че технологията не е безопасна за самолетите, тъй като мрежите работят на честота, близка до тази, която използват авиационните прибори.

По информация на Fox News компанията Emirates е отменила на неопределен срок полетите за Чикаго, Бостън, Далас, Хюстън, Маями, Орландо, Нюарк, Сан Франциско и Сиатъл, обяснявайки това с "безпокойството във връзка с възможни експлоатационно проблеми, заради пускането на 5G. От авиокомпанията уточняват, че пътниците с билети за този полет няма да бъдат качвани в самолетите в летищата за тръгване. Japan Airlines предупреди, че няма да извършва полети в САЩ със самолети Boeing 777, тъй като именно компанията Boeing по-рано предупреждаваше за "негативното влияние на 5G върху работата на електронните уреди и по-специално върху радио висотомерите." В резултат авиокомпанията отмени всички рейсове в САЩ, които не биха могли да бъда изпълнени от самолети Boeing 787.

Заради Омикрон: Отмениха хиляди граждански полети по света

В последния ден на 2021 година хиляди граждански полети по целия свят са отменени или имат закъснения, предаде БНР. Заради бързото раз...

Някои полети в САЩ бяха отменени и от компаниите All Nippon Airways и Air India. Американската компания United Airlines предупреди, че пускането на 5G в непосредствена близост до летищата ще доведе "не само до отмяната на хиляди полети и срив на плановете на потребителите през 2022 година, но и до отмяна на товарните превози в градове, където тази мрежа се пуска, което ще се отрази отрицателно, на и без това слабите мрежи за доставка.+

Междувременно компаниите AT&T и Verizon пуснаха заявления в отговор на безпокойството на индустрията на пътническите авиопревози. AT&T съобщи, че ще отложи пускането на 5G в някои райони, разположени в непосредствена близост до големи летища в САЩ. Пред CNN те допълниха, че "са разочаровани от неспособността на Федералното управление по гражданска авиация на САЩ (FAA) да направят това, което вече 44 държави направиха, а именно да включат безопасно 5G мрежата, без да сриват полетите."

Компанията Verizon съобщи, че тя "доброволно е решила да ограничи разгръщането на 5G мрежата около летищата", подчертавайки, че в други държави тези мрежи са пуснати и работят безопасно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

САЩ наложиха вето на искането на Палестина да се присъедини към ООН

Семейство Кенеди подкрепи Байдън

ФБР: Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ

САЩ са против пълноправно членство на Палестинската автономия в ООН

Аржентина обяви, че иска да се присъедини към НАТО като глобален партньор

Който гласува помощ за Киев, да стане част от украинската армия: Идея на крайнодясна конгресменка

Сенатът на САЩ отхвърли републиканските искове за импийчмънт на вътрешния министър

Microsoft засече руски опити за влияние на предстоящите избори в САЩ

Пример за учебник по политическо лицемерие: Протежето на Тръмп в Конгреса се сети за Украйна (ВИДЕО)

След като споделил опасения за безопасността на самолетите: Инженер на Boeing бил тормозен и заплашван

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com