Байдън стартира предизборната си кампания с митинг във Филаделфия

1549
Байдън стартира предизборната си кампания с митинг във Филаделфия
Снимка: Getty Images

Президентът на САЩ Джо Байдън стартира предизборната си кампания на профсъюзен митинг в често посещавания от него щат Пенсилвания, който остава пресечна точка на личната му и политическа идентичност и в който той се надява да спечели втори мандат, съобщи „Си Ен Ен“.

Байдън подчерта последните икономически постижения, които са в основата на аргументите му за още четири години в Белия дом.

"Само си спомнете. Спомнете си какво беше, когато аз встъпих в длъжност, ние встъпихме в длъжност. Спомнете си бъркотията, която наследихме", каза Байдън пред привържениците си във Филаделфия. "А сега погледнете къде сме днес.", допълни той.

Пред публиката, която неколкократно скандираше "още четири години", президентът изтъкна няколко постижения, сред които двупартийният закон за инфраструктурата, пакетът за облекчаване на коронавируса, двупартийният закон за производството на полупроводникови чипове и наскоро договорената сделка за тавана на дълга, която помогна да се предотврати фалит на САЩ.

Байдън също така отправи критика към последните данъчни предложения на републиканците, докато описваше това, което нарече своя визия за американската икономика за средната класа, определяйки я на няколко пъти "Байдън-омика".

Байдън спомена съвсем накратко Доналд Тръмп, настоящ лидер в надпреварата за президентската номинация на републиканската партия през 2024 г., като не спомена неотдавнашното федерално обвинение срещу бившия президент, но го засегна по темата за инфраструктурата.

"При моя предшественик седмицата на инфраструктурата се превърна в шега. Под мое ръководство превърнахме инфраструктурата във водеща тема на десетилетието", каза Байдън.

Първата дама Джил Байдън, която говори малко преди съпруга си, подчерта оптимизма на президента. По случай 46-ата годишнина от сватбата, първата дама припомни как се е запознала с Байдън след смъртта на първата му съпруга и малката му дъщеря в трагична автомобилна катастрофа, при която са ранени и двамата му синове.

"Това, което обичам в Джо, е, че въпреки че се е сблъсквал с невъобразими трагедии, оптимизмът му е непоколебим", заяви Джил Байдън.

"Той е готов да довърши работата. Готов е да спечели и с ваша помощ ще го направи“, добави тя.

Въпреки че икономическите му победи бяха централна тема на откриващото кампанията събитие на Байдън, проучванията показват, че много избиратели му дават слаби оценки за справянето с икономиката, особено след като цените се покачиха след пандемията. Неотдавнашните данни обаче показаха, че инфлацията намалява, а страховете от предстояща рецесия отшумяха.

Байдън заяви, че все повече американци ще го оценят за икономическото му управление, след като започнат да се усещат ползите от някои от подписаните от него законодателни промени, включително нов закон за инфраструктурата.

Сред групите на работниците, които подкрепиха Байдън преди речта му, е и „AFL-CIO“, която заяви, че това е най-ранният момент в президентския изборен цикъл, в който е подкрепяла кандидат.

"Няма никакво съмнение, че Джо Байдън е президентът, който най-много подкрепя профсъюзите в нашия живот", заяви президентът на профсъюза Лиз Шулър. "От връщането на производствените работни места в Америка до защитата на нашите пенсии и историческите инвестиции в инфраструктурата, чистата енергия и образованието - никога не сме виждали президент, който да работи толкова неуморно за възстановяването на икономиката ни отдолу нагоре и от средата навън.", добави тя.

Байдън, който направи първата си спирка след обявяването на кандидатурата си за преизбиране на законодателна конференция на северноамериканските строителни профсъюзи във Вашингтон, отдавна разчита на подкрепата на профсъюзите за политическите си амбиции.

"За мен е по-голяма чест вашата подкрепа, отколкото можете да си представите - идвайки толкова рано, тя ще има гигантско значение в тази кампания", каза Байдън по време на събитието във Филаделфия, по време на което се нарече "най-профсъюзният президент в американската история".

Байдън: Украйна трябва да изпълни всички критерии за НАТО

Въпреки руската инвазия, Украйна няма да получи специално отношение в процеса на членство в НАТО, заяви президентът на САЩ Джо Байдън. ...

Не всички профсъюзи подкрепиха кандидатурата на Байдън за преизбиране. Миналия месец влиятелният „United Auto Workers - UAW“ заяви, че се въздържа да подкрепи Байдън, позовавайки се на опасения относно политиките му, които биха насърчили преминаването към електрически превозни средства.

UAW има повече от 400 000 членове и Байдън е изтъквал подкрепата му в миналото. Миналата година той нарече американските автоработници "най-квалифицираните автоработници в света". Членовете на групата са съсредоточени предимно в Мичиган, който е поле за борба на президентските избори.

Миналата година Байдън също така разгневи членовете на профсъюза, когато подписа закон, който предотврати общонационална железопътна стачка - стъпка, която според него е била необходима, за да се предотврати спирането на важни товарни превози.

Кампанията на Байдън се опира на икономическите му постижения, като миналия месец пусна 60-секундна реклама, озаглавена "Backbone". Спотът е в популистки тон, като съчетава аудиозапис на президента, който говори за "инвестиране в места и хора, които са били забравени", и разказвач, който изброява работата на администрацията за стимулиране на инфраструктурата и производството в страната, пише БГНЕС.

ОЩЕ: Байдън призова за нови закони за контрол над огнестрелните оръжия 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Самолет се запали на летището в Сиатъл (ВИДЕО)

Само за 12 секунди: Арестуваха братя от САЩ за кражба на 25 милиона долара в крипто

Ясно е кога ще е първият дебат между Байдън и Тръмп

TikTok измамници се възползват от хора, които искат да отслабнат

Байдън осъди нападението срещу Фицо

Очаквано: Инфлацията в САЩ се забави през април

САЩ с нов голям пакет за Киев, американско оръжие ще може да поразява Русия

Блинкен обеща 10-годишни гаранции за Украйна и "безпроблемно" влизане в НАТО (ВИДЕО)

При рулиране: Самолетът на Тръмп катастрофира

Автобусна катастрофа в Перу, десетки са загинали

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com