Бан Ки-мун призова САЩ да приеме повече бежанци

1194
Бан Ки-мун призова САЩ да приеме повече бежанци
Снимка: Getty Images/Guliver

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун призова САЩ и други страни да приемат повече бежанци от Сирия и други части на света, засегнати от кризи, предаде БГНЕС.

Според него, повече от 60 милиона души са били принудени да напуснат домовете си заради въоръжени конфликти и преследване. "Бежанците от Сирия и други страни, които са загубили всичко и имат право на убежище, вместо да го получат, се сблъскват с бодлива тел и дискриминация", заяви генералният секретар на ООН.

Гръцката полиция разгони бежанците в Идомени със сълзотворен газ

Гръцката полиция използва сълзотворен газ срещу мигрантите в лагера Идомени, недалеч от македонската граница. Около 300 бежанци снощи ...

"Продължавам да призовавам повече страни, включително Съединените щати, да приемат повече хора. Това е обща отговорност... Трябва да се изправим срещу тези, които разпространяват опасни митове за бежанците и мигрантите", каза Бан Ки Мун. Той предупреди, че ислямофобията, расизмът и други форми на омраза, които набират скорост в резултат на миграционната кризата, спират развитието на човечеството. "Сега е моментът да се изгради мостове между хората, а не стени", каза генералният секретар на ООН.

През септември 2015 г. президентът на САЩ Барак Обама обеща, че в рамките на една година страната ще приеме най-малко 10 000 бежанци от Сирия. Според съобщения в медиите, досега в САЩ са пристигнали само 1700 души от близкоизточната страна. От своя страна, от ноември м.г. Канада прие 26 000 бежанци само от Сирия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка