Джо Байдън съжали, че се е отказал от президентската надпревара

4451
Джо Байдън съжали, че се е отказал от президентската надпревара

Вицепрезидентът на САЩ Джоузеф Байдън, представляващ управляващата Демократическа партия, изрази съжаление за отказа си да участва в предстоящите на 8 ноември президентски избори. Това признание той направи в интервю за Ен Би Си.

„Съжалявам всеки ден”, заяви вицепрезидентът за решението си да не се кандидатира за президентския пост в САЩ. Въпреки това, съм убеден, че това беше правилно решение за мен и семейството ми”, заяви той.

AP: САЩ предвиждат оттеглянето на Асад за март 2017 г.

Администрацията на американския президент Барак Обама очаква, че процесът по предаване на властта в Сирия "най-добрия случай" ще приклю...

73-годишният Байдън, който се счита за американски политик от „тежка категория”, в кариерата си има два неуспешни опита да се седне на президентското кресло в Белия дом – през 1988 и 2008 г. Предполагаше се, че той ще се включи и в настоящата кампания за президент.

Въпреки това през май 2015 г. се случи трагедия в семейството му – на 46-годишна възраст почина по-големият му син Бо, болен от рак на мозъка. Малко преди смъртта си той напусна поста на главен прокурор, родом от щата Делауеър.

Това беше голям удар за Байдън, който за втори път изгуби член на семейството. Първата му съпруга и 13-месечната му дъщеря починаха при автомобилна катастрофа през 1972 г. В продължение на шест месеца, Байдън претегли всички "за" и "против" участието му в кампанията, както и готовността на семейството му след тази тежка загуба да станат част от дълга и изтощителна надпревара.

На 21 октомври Джоузеф Байдън обяви, че няма да се включи в кампанията, въпреки факта, че малко преди смъртта си, синът му Бо се опитал да убеди баща си да участва в изборите.

Тед Круз ще се кандидатира за президент на САЩ през 2016

Сенаторът републиканец от Тексас Тед Круз е първият политик, който влезе в битката за Белия дом. Той ще участва в президентските избори...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка