Доналд Тръмп нарече изборите в САЩ "престъплението на века"

2548
Доналд Тръмп нарече изборите в САЩ "престъплението на века"
Снимка: Getty Images/Guliver

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп нарече президентските избори в САЩ през 2020 г. "престъпление на века", тъй като резултатите са били фалшифицирани, съобщава ТАСС.

"Според мен това беше престъплението на века - нещо, което се случи през ноември. Защото сега имаме криза на границата, защото всички тези неща се случват с страната ни", каза той на първия митинг след напускането на Белия дом.

Бившият президент на САЩ добави, че „3 ноември беше срам, изборите приключиха на 3 ноември вечерта и след това нещо започна да се случва“. „Ние не загубихме тези избори, не, не загубихме“, подчерта политикът.

Тръмп отбеляза, че поради фалшификации, свързани с дистанционно гласуване, изборите наподобяват изборите в Украйна през 2004 г. "Това, което се случи тук, е това, което Държавният департамент някога критикуваше в комунистическите страни: фалшифициране на резултатите от дистанционното гласуване", каза бившият президент. "Те незаконно промениха броя на гласовете. Казаха, че това се е случило в Украйна през 2004 г. сега се случи тук и ние ще го докажем".

Анкета: Над 30% от американците смятат, че президентските избори в САЩ са били манипулирани

Много американци вярват, че демократът Джо Байдън е спечелил президентските избори през ноември 2020 г. заради фалшификации. Това сочат...

Според него подобни нарушения е имало в градовете Детройт (Мичиган), Филаделфия (Пенсилвания) и Атланта (Джорджия).

По време на президентските избори през 2020 г. в САЩ значителна част от гласовете бяха подадени по пощата. Те бяха преброени в продължение на няколко дни и в резултат победата отиде при кандидата на демократите Джо Байдън.

Тръмп също си приписва значителни неотдавнашни постижения във вътрешната и външната политика на САЩ. „Унищожихме ИДИЛ (остарялото име на терористичната група„ Ислямска държава “). С истински генерали унищожихме ИДИЛ, убихме Абу Бакр ал Багдади, който се опитваше да го възстанови. Унищожихме Касем Сулеймани , който реши да поставя по пътищата самоделни бомби, които убиха толкова много наши войници", каза той.

Бившият президент също така посочи, че коронавирусната ваксина е създадена при него и че от самото начало вярва, че коронавирусът идва от лаборатория в Ухан и едва наскоро настоящият президент на САЩ Джо Байдън решава да проучи и тази версия. „Китай е длъжен да ни плати трилиони и трилиони долари“, повтори бившият стопанин на Белия дом.

Тръмп отново не каза дали ще отиде да гласува през 2024 година. Политикът повдигна темата за предстоящата борба за Белия дом в речта си. Той отново, както в редица интервюта наскоро, обяви, че републиканците ще си върнат Камарата на представителите и Сената на междинните избори през 2022 г., а през 2024 г. Белият дом ще бъде отново в техни ръце. Той обаче не каза дали сам ще участва в тези избори или възнамерява да подкрепи някой друг.

Тръмп вини ФБР и правосъдието в бездействие при „изборна измама”

Американският президент Доналд Тръмп обвини в Twitter министерството на правосъдието на САЩ и Федералното бюро за разследвания (ФБР), ч...

Републиканецът Макс Милър, който планира да се кандидатира догодина от Охайо за Камарата на представителите на САЩ, повдигна темата за предстоящите президентски избори. Тръмп го покани на сцената и го представи на публиката, призовавайки я да гласува за Милър година по-късно. В отговор той нарече бившия президент пример за подражание и добави, че не вижда никой друг като кандидат за президент през 2024 г. Тръмп остави думите му без коментар.

Плановете за 2024 г. са въпрос, който е задаван на Тръмп във всяко интервю или реч след напускането на Белия дом, но той така и не отговори. Досега обаче, подобни спектакли са се провеждали пред ограничена публика. Първият голям митинг като бивш президент можеше да бъде платформа за високопоставени изявления, но Тръмп до голяма степен повтори обвиненията срещу Джо Байдън и неговата администрация, с които е говорил неведнъж през последните месеци.

Сред другите претенденти за президентския пост от републиканците вече е посочен не само Тръмп, но и губернаторът на Флорида Рон Десантис и бившият държавен секретар Майк Помпео. Ако самият Тръмп не отиде на президентските избори, ролята му може да стане решаваща в подкрепа на един или друг кандидат.

Бившият президент проведе първия си митинг от напускането на Белия дом. Хиляди хора присъстваха на събитието, но досега Тръмп до голяма степен повтаря изявления, направени в различните му интервюта през последните няколко месеца.

Източник/БГНЕС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Групата Green Day хедлайнер на концерт на ООН (СНИМКА)

Огнен ад: Пожар опустоши строящ се небостъргач (ВИДЕО)

За часове: Отпуснаха 60 млн. долара за реконструкцията на моста в Балтимор

Байдън събра рекордни средства за предизборната си кампания

"Глупост": Белият дом коментира руските твърдения за украинска връзка в атентата край Москва

Стара книга в Харвардския университет била подвързана с човешка кожа

NYT: САЩ не са дали на Русия цялата налична информация за планираната атака в "Крокус Хол"

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

Извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Колумбия изгони аржентински дипломати

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com