Канадци купонясват в самолет без маски, премиeрът Трюдо ги нарече „банда остготи“

3391
Канадци купонясват в самолет без маски, премиeрът Трюдо ги нарече „банда остготи“
Снимка: iStock

Няколко авиокомпании категорично отказват да приберат група канадски инфлуенсъри от мексиканския град Канкун обратно в родината им заради неспазване на противоепидемичните мерки по време на полета им дотам. Авиопревозвачите, сред които Air Canada , Air Transat и Sunwing, разпространиха прес съобщения, в които обясняват отказа си да качат на борда на самолетите си вече идентифицираните пътници по обратния им път за дома, съобщи La Presse.

Групата, състояща се от участници в телевизионен реалити формат и инфлуенсъри, е пътувала на 30 декември от Канада за Мексико с полет на Sunwing като в приповдигнато настроение е танцувала без маски, притеснявайки останалите пасажери.

Канада: Ваксинационен паспорт чак след третата доза на ваксината срещу COVID-19

„Искам да бъда ясен: Ваксинационният сертификат ще бъде валиден след третата доза.“ Това обяви Кристиан Дюбе, член на Нацио...

От Air Canada, например, заявиха, че отказват да ги приемат на борда на самолетите си, за да гарантират безопасността на останалите пътници и на екипажа. Sunwing също няма да позволи групата да се прибере в Монреал с техен самолет. Това обявиха и от Air Transat.

Потребители в социалните мрежи одобриха решението на авиопревозвачите. Един от коментарите в Twitter, например, гласи: „Браво #airtransat, че отказа да допусне тези идиоти в самолетите си, след като и Sunwing отказа да ги върне. Надявам се всички авиокомпании да последват примера им. Оставете ги да се прибират пеша или да плуват по обратния път. Нарича се последствия. Обзалагам се, че сега вече не смятат, че действията им са смешни.“

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо също реагира като на специален брифинг нарече инцидента „абсолютно неприемлив“ и обеща, че това ще има последствия за нарушителите. Трюдо дори ги нарече „банда остготи“, тръгнали на почивка, и заяви, че канадското правителство възприема случилото се като изключително сериозно.

Канада разреши на ваксинирания Дядо Коледа да разнесе подаръците

Дядо Коледа е получил разрешение за пътуване във въздушното пространство на Канада, след като е показал доказателство за ваксинация и о...

Междувременно една от участничките в групата, 19-годишната студентка Ребека Сен-Пиер, разказа пред изданието, че се чуди как ще се прибере вкъщи и няма представа как ще плати хотелската си стая, тъй като престоят й се удължава за неопределено време. Тя каза, че е дала положителна проба за COVID-19 миналата седмица и в момента е в изолация. По думите й още около 30 други пътници от полета са дали положителна проба. Тя коментира още и че преди планираното обратно пътуване, някои от тях са си слагали вазелин в носа в опит да излъжат тестовете за COVID-19.

Сен-Пиер разказа още, че е спечелила пътуването в конкурс в Instagram и е смятала да прекара една релаксираща седмица. Вместо това, пътуването, което трябвало да бъде безплатно, сега изведнъж се превърнало в твърде скъпо удоволствие.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)
Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Президентът Джо Байдън се саморонизира, но се прицели остро в съперника си на изборите Доналд Тръмп на годишната вечеря на Асоциацията на кореспондентите...