Мексико депортира десетки мигранти, опитали се да влязат в САЩ

3134
Мексико депортира десетки мигранти, опитали се да влязат в САЩ
Снимка: Getty Images/Guliver

Мексиканските власти депортират нелегалните имигранти, които в неделя се опитаха да проникнат в Съединените щати от територията на латиноамериканската страна. Това съобщи в ефира на телевизионния канал "Миленио" министърът на вътрешните работи на Мексико Алфонсо Наварете Прида.

"Националният институт по миграцията на Мексико пристъпва към депортация на тези, които се опитаха насилствено да нахлуят в САЩ.

Тръмп: Ако се наложи ще затворим границата с Мексико...завинаги

Американският президент Доналд Тръмп заплаши при необходимост, да затвори границата с Мексико завинаги. "Мексико е длъжна да отпрати р...

Те ще бъдат идентифицирани като нарушители на мексиканското законодателство, използвайки насилие", каза Прида. По последни данни не по-малко от 500 имигранти от Централна Америка са участвали в опита да проникнат на територията на САЩ.

Правителството на Мексико не планира да изпраща военни на границата със САЩ за удържане на нелегалните имигранти, съобщиха още от мексиканското вътрешно министерство.

"Правителството на Мексико съобщава, че въпреки мащаба на ситуацията нашата страна няма да използва въоръжени сили, за да реши този проблем. Въпреки това ще бъдат укрепени участъците на границата, където хора се опитаха нелегално да проникнат в САЩ", казаха от ведомството.

Бъдещият външен министър на Мексико Марсело Ебрард отрече, че е постигнато споразумение със САЩ относно търсещите убежище.

Американският президент Доналд Тръмп написа в Twitter, че мигрантите "няма да бъдат допуснати в САЩ, докато техните молби не бъдат индивидуално одобрени в съда" и че "всички ще останат в Мексико".

Напрежението на американската граница е овладяно

Властите в САЩ отвориха граничният пункт „Сан Исидро“ след кратко затваряне заради опит на стотици мигранти да преодолеят г...

Неговата публикация в Twitter беше насочена към около 5000 мигранти, които понастоящем се намират в мексиканския пограничен град Тихуана. Ебрард обаче заяви, че Мексико все още не е получило "конкретно предложение" от САЩ.

"Бъдещото правителство не разглежда в плановете си Мексико да поеме ролята на "сигурна трета страна" за мигранти от Централна Америка или мигранти от други страни, които се намират на мексиканска територия", се добавя в изявление на бъдещия вътрешен министър Олга Санчес Кордеро.

По-рано американски служители на реда използваха сълзотворен газ срещу нелегални имигранти, които опитаха да разрушат оградата на границата с Мексико и да навлязат в САЩ, съобщи АР.

Имигрантите са били стотици, сред тях и деца. Граничната служба на САЩ затвори временно контролно-пропускателния пункт на участъка на американско-мексиканската граница, разположен между град Сан Диего и Тихуана.

Не могат да влизат както автомобили от Мексико в Щатите, така и пешеходци в двете посоки. В момента в района на границата със САЩ се намират няколко хиляди бежанци от държави от Централна Америка, които искат да влязат в територията на съседната страна.

Първи опит за мигрантски щурм на границата между Мексико и САЩ (ВИДЕО)

Американски служители на реда използваха сълзотворен газ срещу нелегални имигранти, които опитаха да пробият оградата на границата с Ме...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

"Глупост": Белият дом коментира руските твърдения за украинска връзка в атентата край Москва

Стара книга в Харвардския университет била подвързана с човешка кожа

NYT: САЩ не са дали на Русия цялата налична информация за планираната атака в "Крокус Хол"

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

Извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Колумбия изгони аржентински дипломати

"По навик": САЩ свалиха поредните дронове на хутите

Опозицията във Венецуела на ръба на разпадането

САЩ купуват снаряди от Турция, дават ги на Украйна

Обвиниха детска писателка в САЩ, че е убила съпруга си: Ето какво я уличава

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com