Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Меморандум с измислена държава доведе до скандал и уволнение в Парагвай (СНИМКА)

03 декември 2023, 17:11 часа • 1961 прочитания

Парагвайски правителствен служител беше уволнен, след като беше разкрито, че е подписал меморандум за разбирателство с представители на избягал индийски гуру, който също изглежда е измамил още няколко служители в южноамериканската страна.

Арналдо Чаморо беше сменен като началник на кабинета на министерството на земеделието на Парагвай, малко след като беше съобщено, че е подписал "декларация" с представители на Съединените щати на Кайлаш, пише The Guardian, цитиран от БГНЕС.

Уебсайтът на Кайлаш описва измислената държава като "възраждането на древна просветена индуистка цивилизационна нация, преродена от разселените индуси от цял свят". Той се ръководи от самопровъзгласилия се гуру Нитянанда, който е издирван в Индия по няколко обвинения, включително сексуално насилие. Наред с други неща, "декларацията" изразява "искреното желание и препоръка към правителството на Парагвай да обмисли, проучи и активно да продължи установяването на дипломатически отношения със Съединените щати на Кайлаш и да подкрепи приемането на Съединените щати на Кайлаш" като суверенна и независима държава в различни международни организации, включително в ООН", гласи копие от споразумението, публикувано в социалните медии.

Още: Медийна фигура в Парагвай е замесена в търговия с кокаин

Представители на измислената страна се срещнаха с Чаморо и министъра на земеделието Карлос Хименес, каза самият Чаморо в радио интервю. Той призна, че не знае къде е Кайлаш и каза, че е подписал това, което той нарече "меморандум за разбирателство", защото са предложили да помогнат на Парагвай по редица въпроси, включително напояването. Разкритието предизвика скандал и много подигравки в социалните медии в Парагвай, но това далеч не е първият път, когато самопровъзгласилите се представители на Съединените щати на Кайлаш мамят чуждестранни лидери. Снимки, публикувани в социалните медии на Кайлаш, показват представители на измислената държава, подписващи споразумения с местни лидери от парагвайските общини Мария Антония и Карпай. Според съобщения в медиите представители на Съединените щати на Кайлаш са присъствали на две срещи на ООН в Женева през февруари.

Откриха тяло на неизвестно животно в Парагвай (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес