X
 
 

Намеса в изборите в САЩ ли е импийчмънтът на Тръмп?

858 0
Намеса в изборите в САЩ ли е импийчмънтът на Тръмп?
Снимка: Getty Images/Guliver
Адвокатите на президента на САЩ Доналд Тръмп, в отговор на предложение за участие в процеса по импийчмънт, нарекоха обвиненията срещу него нарушение на конституцията на САЩ и опит за намеса в изборите.

"Искането на Камарата на представителите за импийчмънт е опасна атака срещу правото на американския народ да избере свободно своя президент.

Обвиненията срещу Тръмп бяха внесени официално в Сената на САЩ

Председателят на Върховния съд на САЩ Джон Робъртс ще положи клетва пред Горната камара на Конгреса. Той ще председателства процеса по ...

Това е неприкрит и незаконен опит за анулиране на резултатите от изборите през 2016 г. и намеса в изборите през 2020 г., които са след няколко месеца", заявиха те пред източник на РИА Новости.

"Искането за импийчмънт само по себе си е невалидно от гледна точка на конституцията. То дори не повдига обвинения за престъпления или нарушения на закона, да не говорим за "особено тежки престъпления и неправомерно поведение", а всичко това се изисква от конституцията", добавя източникът.

Миналата седмица Камарата на представителите насочи делото за импийчмънт към Сената, за да проведе процеса срещу президента. Процесът ще започне на 21 януари.

Камарата на представителите обвини Тръмп за злоупотреба с власт и възпрепятстване на разследване в Сената. Импийчмънт беше поискан само с гласовете на демократите, докато републиканците, които имат мнозинство в Сената, възнамеряват да оправдаят президента.

Очаквано: Камарата на представителите на САЩ свали от власт Доналд Тръмп

Президентът на САЩ Доналд Тръмп беше свален от поста си чрез процедура по импийчмънт импийчнат за злоупотреба с власт при исторически в...

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално