Пандемията води до чести и тежки запои любителите на „огнена вода“ в САЩ

1614
Пандемията води до чести и тежки запои любителите на „огнена вода“ в САЩ
Снимка: Pixabay

Лекари от Съединените щати установиха, че ограничителните мерки за борба с нов тип коронавирус имат особено негативно въздействие върху силно пиещите американци. С всяка седмица на самоизолация вероятността да се запият се увеличава с 19%. Изследването е публикувано в American Journal of Drug and Alcohol Abuse .

През март и април 2020 г., когато много американски градове и щати бяха поставени под карантина за борба с разпространението на COVID-19, много американски медии започнаха да съобщават, че продажбите на алкохол в страната са скочили рязко. По-специално, в края на март в национален мащаб оборотът на алкохолни напитки се е увеличил с 54%, докато продажбите на алкохол през онлайн магазините са се увеличили с 262%.

Европейците бягат от карантината в Бразилия

Докато САЩ и много европейски държави се придържат към локдауните и ограниченията за пътуване, Бразилия провокира с отваряне на граници...

Впоследствие се оказа, че по време на самоизолацията американците наистина започнаха да пият много по-често. Това засегна особено жените и младежите. Поради това Ситара Виракун, лекар от Тексаския университет в Хюстън, и нейните колеги решиха да проучат как самоизолацията и други стресови фактори, свързани с епидемията от COVID-19, влияят на питейните навици на американците през март-април тази година.

За целта учените привлекли над две хиляди жители на САЩ на възраст 18 и повече години, които редовно разказвали на лекарите колко често пият алкохол през последните дни и седмици и колко алкохол пият всеки път, когато посегнат към чашката с „огнена вода“. прием.

Анализът на тези данни показа, че самоизолацията има различни ефекти върху поведението на алкохолиците в Америка и техните връстници, които пият алкохол много рядко или никога преди не са го употребявали. По-специално, малко малко пиещите американци и тези, които никога не са пили, не са били принудени да пият повече от епидемиологични ограничения. Но яко пиещите не само са започнали да пият повече, но и по-често влизали в дълги запои.

Средно всяка допълнителна седмица на самоизолация увеличава вероятността от запиване с около 19%. Това важи особено за силно пиещите ергени без деца. В края на самоизолацията такива хора започват да пият около два пъти повече, отколкото преди началото на епидемията.

Кой забогатя благодарение на пандемията от коронавирус?

Светът е изправен пред непрекъснати загуби, сривове на политики и икономики заради пандемията от коронавирус. Има обаче някои личности,...

Учените предполагат, че постоянният престой у дома се е превърнал в един от стресовите фактори, който тласка тежките пиячи да злоупотребяват с алкохол и увеличава вероятността от продължителни запои. Тази особеност на тяхната психика трябва да се вземе предвид както при разработване на епидемиологични мерки, така и в други ситуации, когато представители на уязвими групи от населението са принудени да прекарват много време вкъщи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка