Коронавирусът с благоприятно влияние върху алкохолния бизнес

5021
Коронавирусът с благоприятно влияние върху алкохолния бизнес
Снимка: iStock/Guliver

Пандемията от коронавирус оказва сериозно влияние върху продажбите на алкохол в различните страни. Ще разгледаме поотделно отражението на тази тенденция.

Германия

Япония призна алкохола за дезинфектант

Министерството здравеопазването, труда и благосъстоянието на Япония призна напитките с високо съдържание на алкохол като средства за де...

Най-големият шок в Германия, свързан с алкохола, несъмнено е отменянето на прочутия Октоберфест - бирения фестивал в Мюнхен. Но по време на коронавирусната криза немците купуват повече от обикновено алкохолни напитки от магазините. Според базираната в Нюрнберг компания за пазарни проучвания GfK от края на февруари до края на март са продадени с цяла една трета повече бутилки вино в сравнение със същия период през 2019 г. Има и повишение с 31,2 на сто в продажбите на спиртни напитки като джин или шнапс спрямо предишната година. Експертите обаче отбелязват, че ръстът на търговията на дребно се компенсира от загубите в продажбите в гастрономическия сектор. Така че тези, които не могат да пият в ресторанта или бара, вероятно просто го правят у дома.

Русия

Според няколко социологически агенции продажбите на водка на места в Русия е нараснало изключително много. Това развитие поражда известна загриженост. Например Султан Хамсаев от организацията "Трезва Русия" казва: "Не трябва да допускаме този опасен вирус да стане причина за други заболявания". В миналото е имало неколкократни опити за контрол върху проблема с алкохола в страната. Бившият съветски президент Михаил Горбачов безславно се провали навремето с такава кампания и до днес мнозина руснаци все още го мразят заради забраните, които се опита да наложи.

Япония призна алкохола за дезинфектант

Испания

Алкохолът и наркотиците в периода на пандемия

Пренаситени от информация за коронавируса и концентрирани в правилата на задължителната карантина, които трябва да спазваме, сякаш се ф...

Според изследване от началото на април на списанието за търговия "Инфортейл" продажбите на бира са скочили с близо 80 процента само за седмица, а на вино с цели 60 на сто.

Бразилия

Продажбите на алкохол в супермаркетите в Рио са по-високи дори отколкото по време на карнавала, сочи съобщение на новинарския портал G1.

В ЮАР - забрани и кражби на алкохол

В страната политици налагат национална забрана върху алкохола и цигарите е съпътствана от строг петседмичен полицейски час. Често има инциденти с кражби на алкохол от магазините в страната. Хората - млади и стари - опразват цели магазини. Черният пазар също процъфтява: чрез чат групи можеш да получиш незаконни доставки от вино, уиски или цигари на завишени цени. Въпреки това полицията смята, че забраната е успешна. Министърът на вътрешните работи Бхеки Селе дори предложи ограниченията върху продажбите да останат и след пандемията.

Увеличава ли шанса да се заразите от коронавирус силният алкохол?

Приемът на силен алкохол не ви спасява от коронавирусна инфекция, дори увеличава този риск, споделя за РИА Новости главният специалист ...

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 23 април

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

The Times: Великобритания умува как да връща нелегални мигранти на няколко държави

Избори за Европейски парламент и войната в Украйна: Опасна комбинация за Макрон

Уроците, които Полша трябва да научи от войната в Украйна

Израел удря Иран с ядрено оръжие: Генерал от кръга на Тръмп се тревожи

Анализ: Военните пилоти на САЩ - колко струват?

Битката за Часов Яр: Препятствията пред руснаците (КАРТИ)

Разширяването на Европейския съюз: Недостатъци и предимства

"Има ли изход?": Европа се бои да не затъне в украинското кърваво тресавище

"Три години на фронта не са достатъчни": Новият украински закон за мобилизацията

Мрачна прогноза за войната: Ключово предимство на Русия над Украйна се засилва

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари