САЩ, Великобритания и Австралия с общи учения: Симулират руска инвазия в Европа

1672
САЩ, Великобритания и Австралия с общи учения: Симулират руска инвазия в Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

Военни от САЩ, Великобритания и Австралия провеждат съвместни учения в калифорнийската пустиня Мохаве, които симулират военни операции срещу руски войски на територията на Европа, пише британският вестник "Таймс".

Британската армия изпрати нов елитен пехотен полк и взвод от оператори на дронове, за да участват в американското военно учение, симулиращо руско нахлуване на континента ни. Около 450 британски войници бяха пратени със самолет до Калифорния за двуседмични учения във "Форт Ъруин" - американска военна база, която е с площ почти 1000 кв. км.

САЩ няма да предоставят на Киев съвременни самолети и атакуващи дронове Grey Eagle (ВИДЕО)

САЩ няма да предоставят на Украйна модерни дронове Gray Eagle MQ-1C. Администрацията на президента Джо Байдън смята, че това може да до...

Сред участниците в ученията, наречени Проект "Конвергенция", са и рейнджърите - елитен полк на британската армия, сформиран миналата година.

Британските, американските и австралийските войски изпробват нови бойни техники, като извличат поуки от войната в Украйна. Те тренират в откритата пустиня - в райони, наподобяващи на равнинния терен на украинската степ.

Проект "Конвергенция" започна през октомври и продължава този месец. Това е експеримент на обединените сили, тестващ скоростта, обхвата и вземането на решения за постигане на превъзходство и предоставяне на информация за съвместната концепция за водене на бойни действия и съвместното командване и контрол във всички области. Кампанията за обучение използва поредица от съвместни методи за интегриране на изкуствен интелект, роботика и автономност с цел подобряване на ситуационната осведоменост на бойното поле, свързване на сензорите със стрелците и ускоряване на времето за вземане на решения. "Защото този, който пръв може да види, разбере и действа, ще спечели", гласи обяснението в сайта на проекта.

Като част от учението ще бъдат използвани групи от разузнавателни дронове, специално пригодени за придвижване на автономни бъгита M-Raza в пустинни условия. В действие ще влязат и британски системи за изстрелване на управляеми ракети GMLRS (Lockheed Martin).

Сценарият на обучение симулира както наземни битки в Европа, така и конфликт на острови в Тихия океан.

Русия и САЩ се разбраха за преговори по договора Нов СТАРТ

САЩ и Русия се споразумяха да възобновят преговорите във връзка с договора Нов СТАРТ за ограничаване на стратегическите настъпателни въ...

Впечатление прави, че на територията на американския учебен център са издигнати реалистични макети на селища и други инфраструктурни съоръжения, в които "живеят“ специално наети "рускоезични хора“. Комуникацията между тях се осъществява лично и в интернет – чрез профили в социалните мрежи Twitter и Facebook, създадени за учението.

Според един от участниците, цитиран от "Таймс", войната в Украйна е разкрила известни промени в практиката на водене на война, включително при все по-широката употреба на дроновете, и сега армиите на западните сили "трябва бързо да се адаптират към новите реалности“.

Участниците в учението ползват 3D принтиране за производство на резервни части на бойното поле, което също е експеримент. Използват се технологии за цифрова обработка на голям поток разузнавателни данни, събран от дронове.

През 2023 г. подобни обучения ще се проведат в Европа, пише "Таймс". Като потенциални домакини са посочени Германия или Полша. Съвместното учение ще се нарича Warfighter и ще отразява изместването на фокуса на САЩ и Обединеното кралство към "европейската сцена".

ОЩЕ: "Ню Йорк Таймс": Руски военни лидери са обсъждали ядреното оръжие без Путин

Великобритания дава на Украйна 1000 ракети, Франция - гаубици, а Израел се дърпа за ПВО

Великобритания, Франция и Нидерландия обявиха нова военна помощ за Украйна, включително оръжия. Израел обаче отказва да снабди Киев със...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Съветници на Тръмп обсъждат наказания за държавите, които се отказват от долара

Американските ВВС с уникално ВИДЕО: Хеликоптер CH-53K пренася изтребител F-35 и едновременно зарежда във въздуха

Говорителка на Държавния департамент напусна заради политиката на САЩ за Газа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка