X
 
 

САЩ заплаши Ирак с лишаване от достъп до средствата от продажбата на петрол

2525 0
САЩ заплаши Ирак с лишаване от достъп до средствата от продажбата на петрол
Снимка: iStock/Guliver
Вашингтон заплаши Ирак с отказ да получи достъп до банковата сметка на правителството на  САЩ, която съхранява постъпленията от продажбата на нефт, съобщава „Wall Street Journal”, позовавайки се на източници в Багдад.

Според изданието САЩ са предупредили иракските власти, че могат да загубят достъп до сметката в Банката на Федералния резерв в Ню Йорк, ако американските войски бъдат изтеглени от страната. Съответното предупреждение е получил и премиерът на Ирак Адел Абд ал Махди.

Иракски и сирийски информатори са помогнали на САЩ в убийството на Сюлеймани

Иранският генерал Касем Сюлеймани е пристигнал на летището в Дамаск в превозно средство с тъмни стъкла. Четирима войници от Иранската р...

Подобен ход на американските власти може да причини сериозни щети на икономиката на Ирак, отбелязва изданието. Каква сума се съхранява в банковата сметка, не е уточнено в публикацията.

През 2015 година САЩ блокираха достъпа на Багдад до сметката в продължение на няколко седмици поради подозрения, че средствата от нея са били насочени за финансиране на терористи и прехвърлени в ирански банки, посочва изданието.

Главнокомандващият на въоръжените сили на Ирак заяви, че подготовката на механизъм за изтегляне на американските войски вече е започнала. В отговор на това президентът на САЩ заплаши Ирак със сериозни последици. Според Тръмп САЩ са готови да наложат санкции срещу Багдад, "каквито те никога не са виждали".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
ЛЮБОВЕН хороскоп за 27 - 31 януари
ЛЮБОВЕН хороскоп за 27 - 31 януари

Овен Овните трябва да спрат да мечтаят за невъзможното, за принца на бял кон и за романтиката от филмите. Опитайте се да бъдете по-здраво стъпили...

Последно в Актуално