Тайна група американски учени и милиардери прогонват коронавируса?

6146
Тайна група американски учени и милиардери прогонват коронавируса?
Снимка: Getty Images/Guliver

Дузина от най-добрите учени в Америка и колекция от милиардери и индустриални титани твърдят, че имат отговор на пандемията от коронавирус, и са намерили вратичка, през която да прокарат своя план в Белия дом. За нея разказва The Wall Street Journal.

Еклектичната група се ръководи от 33-годишния лекар и капиталист Том Кейхил, който живее далеч от публичното пространство в апартамент под наем близо до парка „Фенуей“ в Бостън. Той притежава само един костюм, но има достатъчно силни връзки, за да повлияе на правителствените решения във войната срещу COVID-19.

Тези учени и техните поддръжници описват работата си в ерата на блокирането по света като „Проект Манхатън“ – намигване към групата учени от Втората световна война, помогнали за разработването на атомната бомба. Този път учените вливат мозъци и пари, за да разработят неортодоксални идеи, събрани от целия свят.

Те наричат себе си „Учени за спиране на COVID -19“ и сред тях са биолози, имунобиолог, невробиолог, хронобиолог, онколог, гастроентеролог, епидемиолог и ядрен учен. Сред учените в центъра на проекта е биологът Майкъл Росбаш, носител на Нобелова награда за 2017 г., който казва: „Няма съмнение, че съм най-малко квалифицираният.“

Тази група, за чиято работа няма досегашни сведения, действа като посредник между фармацевтичните компании и лицата, вземащи решения в администрацията на Доналд Тръмп. Те работят дистанционно като специален борд за преглед на потопа от изследвания на коронавируса, премахвайки недостатъчните като резултати проучвания, преди да стигнат до политиците.

Групата е съставила поверителен доклад от 17 страници, който призовава за редица неортодоксални методи срещу вируса. Една от големите идеи е да се лекуват пациентите с мощни лекарства, използвани преди това срещу ебола, с по-големи дози, отколкото са били изпробвани в миналото.

Администрацията по храните и лекарствата и Департаментът по въпросите на ветераните вече изпълниха конкретни препоръки, като например намаляване на производствените раегулации и изискванията за специфични коронавирусни лекарства.

Директорът на Националните здравни институти Франсис Колинс съобщил този месец, че е съгласен с повечето препоръки в доклада, според документи, прегледани от The Wall Street Journal и хора, запознати с въпроса. Докладът бил предоставен на членовете на кабинета и на вицепрезидента Майк Пенс, ръководител на оперативната група по коронавируса в администрацията.

Основният актив на д-р Кейхил включва създадени наскоро връзки с неговия инвестиционен посредник. Те включват милиардери като Питър Тил, Джим Палота и Майкъл Милкън - финансисти, предоставящи му легитимност да достигне до служители в центъра на кризата. Д-р Кейхил и неговата група често съветват Ник Ейърс, дългогодишния помощник на Пенс и ръководителите на агенциите чрез телефонни обаждания през последния месец.

Никой, който участва в групата, не може да спечели финансово. Те казват, че са мотивирани от възможността да добавят свои собствени връзки и научноизследователска дейност към коронавирусната битка, която е ‚жестока както на държавно, така и на федерално ниво“.

"Може да се провалим", заяви Стюарт Шрайбер, химик от Харвардския университет и член на групата. "Но ако успеем, можем да променим света."

Членовете на групата казват, че са наясно, че много от идеите им може да не бъдат реализирани и могат да бъдат игнорирани изцяло от администрацията на Тръмп.

Само преди две години д-р Кейхил е защитавал докторантура и докторска степен в университета Дюк, провеждайки изследвания за редки генетични заболявания. Предполага се, че ще продължи работата си след дипломирането.

Той създава свой собствен фонд, „Newpath Partners“, със 125 милиона долара от малка група от богати инвеститори. Те били привлечени от неговия откровен подход, както и от интереса му към справяне с неразрешими проблеми.

Сега Кехил до голяма степен е зарязал инвестиционната си работа, за да се съсредоточи върху търсенето на лек. Лекарят има подкрепата на съветниците на вицепрезидента. Те са „на негово разположение“ .

Екипът съставил списък с приблизително две дузини компании, които могат да се възползват от техните препоръки и обещава да продаде незабавно всякакви техни постижения.

Бил Гейтс с неособено оптимистична прогноза кога пак ще живеем нормално

Милиардерът Бил Гейтс вярва, че светът ще се върне към нормалния си начин на живот не по-рано от година или две след края на пандемията...

Голяма част от ранната работа включва разглеждане на стотици научни доклади за кризата от цял свят. Те отделят обещаващите идеи от съмнителните. Всеки член преглежда по 20 документа на ден, с около 10 пъти по-бързи темпове от тези, с които биха изпълнявали ежедневната си работа. Те дебатират чрез видеоконференции, текстови съобщения и телефонни обаждания.

Дебатите не винаги са чисто научни. Групата обсъждала, например, дали да предложи на обществените здравни власти да преименуват вируса на „SARS-2“, след животинския вирус от 2003 г. в Китай. За тях името звучало по-страшно и можело да накара повече хора да носят маски.

Екипът обещава също да се опита да блокира отделни политики - не лесна задача на фона на шума и яростта от наближаващите президентски избори в САЩ.

Хидроксихлорохинът, лекарството за малария, популяризирано от президента, беше изключено като вариант, след като експертът на групата Бен Крават от „Scripps Research“ прецени, че това не е най-добрият избор.

Групата също пренебрегва идеята за използване на антитела, за да се даде възможност на хората да се върнат на работа, ако резултатите им покажат, че са се възстановили от вируса. Крават, химически биолог, го обяви за „най-лошата идея, която е чувал“. Той каза, че предварителното излагане на вируса може да не попречи на хората да предадат вируса на други хора и че това може да изкуши някои хора да се заразят умишлено, за да „получат по-нататъшен имунитет“.

Най-малко 97 компании по света търсят ваксина срещу коронавируса

В момента в света най-малко 97 компании и изследователски институции работят независимо върху ваксини срещу коронавируса SARS-CoV-2. То...

Първите три фази от препоръки на групата, съдържащи се в нейния доклад, са насочени към използване на мащаба на федералното правителство. Например, да се купуват лекарства, които все още не са доказали ефективността си, като начин да се насърчат производителите да увеличат производството, без да се притесняват да загубят пари, ако лекарствата се провалят. Следващата е да се намали времето, необходимо за клиничен тест на новите лекарства, на седмица от девет месеца или година.

След това групата трябва да отправи препоръките си към правилните хора в администрацията на Тръмп. За това д-р Кейхил работи с друг милиардер в подходяща позиция.

В своите изследвания учените идентифицират моноклонални лекарства с антитела, които се „заключват“ около вирусните клетки като най-обещаващото лечение. Но се изисква месечно изчакване за одобрение. След няколко обаждания където трябва групата получава разрешение да връчи на своя производител Regeneron Pharmaceuticals Inc. нареждане за незабавна дейност.

Групата също се присъединява към съществуващи проучвания в такива области като рак на простатата, за да проверят дали вече одобрените лекарства могат да бъдат ефективни срещу вируса.

Голяма част от своя научен процес групата посвещава на погледа върху света след COVID-19. Затова учените добавят четвърта фаза към плана - възобновяване на Америка. Идеите включват разработване на слюнков тест и тестове в края на всеки работен ден, така че резултатите да са достъпни до сутринта. Те също предлагат приложение за смартфони в цялата страна, което изисква жителите всеки ден да потвърждават, че нямат нито един от 14-те симптома на настинка или треска.

Южнокорейски експерт: Реинфекция с COVID-19 изглежда най-малко възможен вариант

Мислим, че може да придобиеш имунитет срещу зараза с COVID-19. Това заяви доктор Джером Ким* в интервю за Asian Boss. Трудно е да се к...

Членовете на групата продължават дискусиите си със служители на администрацията през последните дни, като се надяват техният секретен план да се превърне в действие.

„Нуждаем се от цялата нация - правителство, бизнес и наука – да се обединят, за да победим в това“, твърдят учените.

Вижте още:

От Китай продължиха престрелките със САЩ и обвиниха американски политик в лъжа

COVID-19 и имунитетът: Можем ли да се заразим два пъти?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка