Тръмп се закани да ще потуши безредици в нощта на изборите "много бързо"

1901
Тръмп се закани да ще потуши безредици в нощта на изборите "много бързо"
Снимка: Getty Images/Guliver

Президентът Тръмп заяви,  че "много бързо" ще потуши безредиците в изборната нощ, ако демократите организират протести срещу потенциалната му победа, предполагайки, че ще го направи, като използва закон, който му позволява да разположи армията вътре в страната, пише американският вестник The Hill.

„Ще ги спрем много бързо, ако го направят. Имаме правото да го направим, имаме силата да направим това, ако искаме “, каза Тръмп пред водещата на Fox News Джанин Пиро, попитан как ще спре потенциалните размирици в изборната нощ, ако спечели, допълва агенция Фокус.

Орбан: Подкрепям преизбирането на Доналд Тръмп

Унгарският премиер Виктор Орбан в петък подкрепи преизбирането на американския президент Доналд Тръмп, приветствайки го като добър за Ц...

„Вижте, това се нарича въстание. Ние просто изпращаме (армията) и го правим, много лесно. Искам да кажа, че е много лесно. Предпочитам да не го правя, защото няма причина за това, но ако трябва, ще го направим за минути “, продължи Тръмп.

Изглежда, че Тръмп се позовава на Закона за въстанието, закон от 1807 г., който упълномощава главнокомандващия да разположи американски войски вътре в страната, за да прилага федералните или щатските закони при определени обстоятелства. Законът е използван в редки и екстремни случаи в историята на САЩ, а Тръмп срещна остра реакция, когато предложи да използва разпоредбата по-рано тази година, за да потуши протестите след убийството на Джордж Флойд.

По време на предизборен митинг в Манчестър, щата Ню Хемпшир, в края на август, Тръмп нарече протестиращите, които обградиха Белия дом по време на Националната конференция на Републиканската партия „главорези“ и заяви, че обмисля да приложи този закон и да потуши протестите в различни градове. Тръмп многократно критикува щатски и местни управници в Портланд, Орегон и Ню Йорк, че не са направили достатъчно, за да спрат протестите, които са станали насилствени.

Впоследствие прессекретарят на Белия дом Кейли Макенани каза пред журналисти, че Тръмп не иска да използва Закона за въстанието, но иска „да помогне на тези градове, където може“.

Доналд Тръмп е номиниран за Нобелова награда за мир

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е номиниран за Нобелова награда за мир, съобщи FOX News. Той е номиниран от Кристиан Тибринг-Джеде, де...

Президентът по-рано тази година заплаши да намали федералното финансиране на „беззаконни“ градове, включително Портланд, Сиатъл, Ню Йорк и столицата Вашингтон.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка