X
 
 

Тръмп ще трябва да плати 2 млн. долара глоба заради трик в предизборната си кампания

531 0
photo of Тръмп ще трябва да плати 2 млн. долара глоба заради трик в предизборната си кампания
Снимка: Getty Images/Guliver
Президентът на САЩ Доналд Тръмп трябва да плати 2 милиона долара глоба по делото на щата Ню Йорк срещу негова благотворителна организация. Става въпрос за съдебно решение, уточнява БГНЕС.

Главният прокурор на Ню Йорк поиска 2,8 милиона долара от фонда, който беше събран от благотворителната фондация на Тръмп и след това прехвърлен в централата на предизборната му кампания през 2016 година. След това средствата отидоха за благотворителност. Прехвърлянето в централата на първоначално събраните средства за благотворителност обаче е нарушение на закона, констатира съдът.

Публичните изслушвания по импийчмънта на Тръмп започват следващата седмица

Първите открити изслушвания в разследването на импийчмънта срещу президента на САЩ Доналд Тръмп са насрочени за следващата седмица, зая...

"Въпреки това, като се има предвид, че в крайна сметка средствата са отишли при получателите, за които са били предназначени, а именно организации в подкрепа на ветерани, нареждам на г-н Тръмп да плати 2 милиона долара без лихва като компенсация за нарушаване на задълженията на попечителя", се казва в решението от седем страници, което беше подписано от съдията на Върховния съд на Ню Йорк Салиан Скарпула.

Страните вече бяха постигнали споразумение за уреждане на делото, без да водят процес, а изплащането на обезщетение беше оставено на преценката на съдията.

Тръмп многократно обвинява властите в Ню Йорк в политически пристрастия и заявява, че възнамерява да спечели делото. Американският президент все още не е отговорил на днешното съдебно разпореждане.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 19 ноември

Овен През този ден е моментът да кажете ясно какво точно желаете. Не че няма да има друг път, но моментът ще отмине. Сега ще бъдете разбрани, при...

Последно в Актуално