X
 
 

Тръмп: Турция е важен търговски партньор

893 0
photo of Тръмп: Турция е важен търговски партньор
Снимка: Getty Images/Guliver
Президентът Тръмп предприе привидно примирителен подход към Анкара, публикувайки серия от туитове, в които подчертава, че Турция е важен търговски партньор, с когото "е добре да се сключват сделки".

Похвалата на Тръмп към Турция изглежда противоречи на по-ранното му изявление, в което той заплашва да "заличи“ икономиката на Турция, ако Анкара направи нещо "отвъд границите" по отношение на предстоящата си военна операция в Сирия.

Американският съд постави Тръмп в трудно положение за данъчните му декларации

Американският президент Доналд Тръмп не може да използва имунитета си като президент на САЩ, за да крие данъчните си декларации. Това р...

Американският президент се ангажира с изтеглянето на американските войски от Сирия, заявявайки, че Вашингтон по никакъв начин не изоставя кюрдите.

Туитът идва скоро след по-ранния туит на Тръмп, в който той предупреди Турция срещу всякакви необмислени действия в Сирия. Американският президент заплаши, че ще заличи турската икономика, както "го е правил преди", ако Анкара премине "отвъд границите".

В събота турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че Анкара ще стартира офанзива в Сирия през следващите дни, за да се освободи граничната зона от тези, което Анкара възприема като терористи. Ердоган също обеща да създаде безопасна зона и да гарантира безопасното завръщане на милиони бежанци, които в момента живеят в Турция.

По-късно в неделя Белият дом обяви, че американските сили ще се оттеглят от района и няма да подкрепят кампанията на Турция.

Тръмп спря публикуването на данъчните си декларации

В последния момент федерален апелативен съд удовлетвори искане на президента на САЩ Доналд Тръмп да се блокира призовка на прокуратурат...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Изложба за развитието на предизборната агитация подготвят в Добрич

Във фонда на Регионалния исторически музей в Добрич се съхранява изключително богата колекция от предизборни материали от най-ново време, съобщават...