X
 
 

Университетите Харвард и Йейл са обект на разследване

724 1
Университетите Харвард и Йейл са обект на разследване
Снимка: Getty Images / Guliver
Министерството на образованието на САЩ започна разследване на университетите в Харвард и Йейл, защото не са предоставили информация за подаръци от чужди държави и договорите си с тях, предаде БГНЕС.

През ноември 2019 г. беше съобщено, че Министерството на образованието на САЩ изисква Масачузетският технологичен институт и Университета в Мериленд да предоставят данни за контактите си с Русия и Китай.

Зукърбърг дарил над 12 млн. долара на "Харвард"

Благотворителният фонд, принадлежащ на Марк Зукърбърг и съпругата му Присила Чан, дари на американския университет "Харвард" 12,1 млн. ...

"Започваме разследване на университетите в Харвард и Йейл, след като висшите учебни заведения от Бръшляновата лига са отчели стотици милиони долари чуждестранни подаръци и договори", съобщи министерството.

В изявление на ведомството се казва, че Йейл не е отчел подаръци и договори на стойност най-малко 375 милиона долара.

Що се отнася до университета в Харвард, Министерството на образованието на САЩ поиска той да предостави данни "за подаръци и договори от Китай, Катар, Русия, Саудитска Арабия и Иран". Отбелязва се, че министерството иска да получи информация за контакти с фондация "Сколково", "Лаборатория Касперски" и Huawei.

Министерството уточни, че Харвардският университет може да не е предоставил информация за всички подаръци и договори.

Елементарна задача, която затрудни целия свят. Пробвайте да я решите!

Студентите от университета "Харвард" в САЩ са едни доказано умни млади хора. Това означава, че успелите да влязат в Харвард не би трябв...

Actualno.com

Етикети:

  • гл.   шеф 1 гл. шеф преди 1 седмица Профил на трол?
    до. цял свят. от. гл. шеф на тайно разузнаване също вписваме да знаете. всички. колко пъти ви предупредихме. съседите и свойте на нашият румен йорданов. да несе занимавате с румен. живи няма да ходите по земята. запомнете всички сте в нашите ръце. срамота. И Г. ПР. БОРИСОВ. първо да помисли как ще унищожи румен. ние пък него. незаб виж още ›› авно всички да се извинът на румен.