В колеж до Сиатъл съобщиха за стрелба

1584
В колеж до Сиатъл съобщиха за стрелба
Снимка: Getty Images/Guliver

Нов случай на стрелба в учебно заведение в САЩ - колежът "Хайлайн" в Де Мойн, щата Вашингтон (на 24 км от Сиатъл), е блокиран, а намиращите се в него са се барикадирали след съобщения за чути изстрели.

В официално съобщение на колежа се казва: "Това не е учение! Полицията е в кампуса и претърсва всяка сграда. За семействата - не отивайте там, дори да сте тръгнали вече".

Полицаи стрелят по шофьор след гонка в Плевен

51-годишен шофьор бе задържан след гонка с полицаи, по време на която униформените са стреляли предупредително със стоп патрони, съобщи...

На жителите на града е обявено да не доближават учебното заведение, макар от полицейската служба в Рентън засега да не потвърждават за стрелба. Въпреки това към колежа са изпратени много полицейски части, включително SWAT.

Вече се появиха съобщения в Twitter от учащи в колежа, които се крият на различни места там, но нито едно от тях също не потвърждава за стрелба. В крайна сметка беше официално потвърдено, че няма опасност и никой не е пострадал. Двама колежани са получили помощ заради пристъпи на паника, но няма още официално обяснение какво се е случило. Неофициално се разследва версия за изстреляни фойерверки.

Паниката в "Хайлайн" идва само дни след стрелбата в училище във Флорида, довела до смъртта на 17 души. А докато ситуацията все още не беше изяснена, в Twitter и Facebook се появиха множество публикации на затворени в кампуса колежани, като потребител на име Sega написа следното: "Ако умра, искам смъртта ми да се политизира и да доведе до стриктен контрол върху оръжията"!

Тръмп обяви траур след стрелбата в училището във Флорида

Президентът на САЩ Доналд Тръмп нареди националните знамена пред посолствата, правителствените сгради и военните бази на страната да бъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com