Висши полицаи в Ню Йорк бяха арестувани, защото "пазят" дарител на кмета

734
Висши полицаи в Ню Йорк бяха арестувани, защото "пазят" дарител на кмета
Снимка: Getty Images

Трима полицаи в Ню Йорк бяха арестувани за корупция. Те са обвинени, че от 2012 година насам са получили десетки хиляди долари под формата на пътувания, ресторанти, бижута и други подаръци в замяна на „услуги“ в рамките на техните постове в полицията, предаде БГНЕС.

Арестуван е и бизнесменът Джеръми Райхбърг, който е сред големите дарители за кампанията на кмета на Голямата ябълка Бил Де Блазио. Той е предавал подаръците и молбите за услуги на полицейските началници. Четвърти полицай, който работел в службата за издаване на разрешителни за притежание на оръжие, е пледирал виновен за приемане на подкупи и съдейства на полицията.

В Ню Йорк откриха най-скъпата метростанция в света, струваща милиарди

В нюйоркското метро в района на долен Манхатън беше открита най-скъпата станция в света. Тя се намира до Световния търговски център. Вн...

В замяна на подаръците обвинените полицейски ръководители е трябвало да извършват различни услуги на Райхбърг – премахване на глоби, полицейски ескорти със сирени за пътувания на Райхбърг, разгонване на протестиращи пред магазин на съдружник на Райхман, затваряне на едното платно на тунела Линкълн, за се осигури свободен път за пътуване на бизнесмен и др. Единият от полицаите е получил в замяна на свои услуги възможността да пътува с частен самолет за финала на шампионата по американски футбол Супер Боул, придружен от проститутка, платени хотели и храна, става ясно от обвинителния акт.

Разследването продължава. Ако бъдат признати за виновни, полицаите ще получат присъди между 15 и 25 години затвор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com