Кардиналите туийтват за последно преди конклава

2520
Кардиналите туийтват за последно преди конклава

Кардиналите, който днес пристигат във Ватикана, заради конклава, на който трябва да бъде избран следващия папа, туийтнаха за последно в профилите си, преди да се откъснат напълно от външния свят.

"Нека Отецът чуе и отвърне с любов и милост на всички наши молитви и саможертви в името на ползотворния резултат. Бог да ви благослови", написа южноафриканският кардинал Вилфрид Напиер.

Започва конклавът за избор на папа

Във Ватикана днес следобед започва кардиналският конклав за избор на новият глава на Римокатолическата църква, който ще заеме мястото...

Духовниците ще бъдат напълно изолирани от света по време на конклава, а разговорите им може да се проточат в продължение на дни.

Заглушаващи устройства в Сикстинската капела блокират всички комуникации от и за Ватикана. Властите в града-държава предупредиха, че всички кардинал, хванат да сърфира в социалните мрежи, ще бъде отлъчван от църквата.

Преди да стъпи във Ватикана, където 115 кардинали ще се хранят и спят, докато не приключи конклавът, американският кардинал Роджър Махоуни написа в социалната мрежа Туитър: "Първата среща ще бъде във вторник вечер. Нуждаем се от молитви".

Пиер Дюрийо, говорител на французина Филип Барбарен, пък уведоми своите последователи, че следва "голямо мълчание".

Френският кардинал съобщава името на новия папа

Френският кардинал Жан-Луи Торан ще има честта да обяви следващия духовен лидер на 1.2 милиарда католици. Той ще съобщи резултата от ко...

Във Ватикана днес следобед започва кардиналският конклав за избор на новият глава на Римокатолическата църква, който ще заеме мястото на оттеглилия се Бенедикт ХVІ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com