Колко яйца на ден могат да се дават на дете?

28904
Колко яйца на ден могат да се дават на дете?
Снимка: tamanna_rumee / Pixabay

Яйцата трябва да бъдат включени в диетата на децата. Те трябва да започнат да се дават почти едновременно със зърнени храни и плодови пюрета.

Този продукт е незаменим източник на желязо и протеини. Когато е на кърма, бебето получава животински протеин в достатъчни количества. Но когато започне захранване, това вещество в тялото започва да липсва.

Ето защо е необходимо да се попълни загубата на протеин чрез включване на яйца в менюто на детето. Този продукт от животински произход е истински източник на полезни вещества: комплекс от аминокиселини, минерали, витамини A, B, D, E, K, лецитин (който е мощен антиоксидант и градивен материал за клетките). Въпреки хранителната си стойност, яйцата се класифицират като диетични продукти.

Единственият минус е излишният холестерол, който се намира в жълтъка. Ако обърнете внимание на полезните свойства на яйцето, тогава няма съмнение за необходимостта от използването му.

Не яжте яйца, ако имате някоя от тези болести!

Все пак трябва да знаете кога и колко яйца могат да се дават на дете до една година, след 1 година, на 2-3 години и в по-голяма възраст. Броят на яйцата на ден (или на седмица) ще варира в зависимост от възрастта на детето. Възрастта, на която яйцата трябва да бъдат въведени в диетата на детето, варира от 7 до 12 месеца.

На първо място много лекари са предпазливи поради факта, че този продукт е силен алерген. Ясен признак на алергична реакция са люспести обриви по кожата, сърбеж, след обрива те могат да станат корички и да започнат да се мокрят. Това, разбира се, не е фатално, но много неприятно. Ето защо, ако семейството има алергии, трябва да внимавате.

Изчакайте, докато бебето навърши поне осем месеца. Освен това трябва да започнете с жълтъка.

Протеинът (поради който обикновено се причинява диатеза) започва да се дава от година и половина. Разбира се, запознаването на бебето с яйцата не трябва да започва с пържени яйца. Те просто трябва да бъдат твърдо сварени.

По колко яйца на ден трябва да ядат възрастните хора - отговорът на японски лекар ще ви изненада

Първият път трябва да дадете малко парче жълтък, предварително намачкан и смесен с няколко капки мляко. След това можете да добавите малко жълтък към зеленчуковите пюрета.

Строго е забранено да давате на бебето сурово или рохко сварено яйце. Поради това могат да се развият алергии. Освен това деликатният стомах на детето не може да се справи с такова натоварване.

След година и половина можете да започнете да готвите първите омлети, да добавяте яйчени люспи към паста и супи, да готвите чийзкейкове. Но винаги трябва да спазвате дневната норма. Дори ако детето е готово да пропусне закуската, обяда и вечерята, а вместо това да яде само яйца, това в никакъв случай не трябва да се допуска.

За дете на 3 години нормата на консумация на пилешки яйца на ден е 3 бр. Но в същото време си струва да вземете предвид броя на яйцата, добавени към сладкиши, кюфтета и други подобни. Също така не забравяйте за холестерола, който се намира в излишък в жълтъка. С течение на времето намалете приема на жълтъци, като използвате само белтъци за кайма, сладкиши и др.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

При ужилване от пчела - ето какво да направим първо

Тези коварни петна: Кой е най-добрият начин да избършете екрана на LCD телевизор?

Прекарвате много време седнали: Ето как да се справите с негативните последствия

Чай от коприва: Какви са ползите за организма и как да си го приготвим

Експерти: Така влияе позата за сън върху кожата на лицето

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Как се оказва първа помощ при виене на свят

Топ 5 на най-мистичните жени според астрологията

Кои са най-честите причини за забавен метаболизъм?

Ако имате подагра, избягвайте тези зеленчуци

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com