Опитните домакини използват винаги сода и оцет за почистване до блясък на тоалетната чиния

1653

Как да почистите тоалетна чиния със сода бикарбонат и оцет?

Използваме тоалетната по няколко пъти на ден. Ето защо не е изненадващо, че тоалетната трябва постоянно да се почиства. За тези цели народните средства като сода за хляб и трапезен оцет са перфектни.

Содата за хляб сама по себе си е много ефективен препарат за почистване на баня и тоалетна. Въпреки това содата за хляб, комбинирана с оцет, е по-ефективен почистващ препарат срещу упорити петна и плесен.

6 лесни хитринки за ИДЕАЛНО и лесно ПОЧИСТВАНЕ на всяка баня

Има два начина за почистване на тоалетната със сода за хляб и оцет:

1. Изсипете половин чаша сода за хляб в тоалетната чиния, а след това налейте оцет в нея. Опитайте се да обработите равномерно цялата вътрешна повърхност. След 10-30 минути (в зависимост от количеството петна и мухъл) почистете тоалетната с тоалетна четка. За да почистите външната страна на тоалетната, смесете останалата половин чаша сода за хляб с топла вода и нанесете върху замърсените зони. След това използвайте останалата част от оцета, за да завършите почистването на тоалетната. Това е всичко! Сега вашата тоалетна е чиста и мирише добре.

2. Друг метод за почистване е първо да използвате оцет. Вземете пълна чаша оцет и разтрийте цялата тоалетна, отвътре и отвън. След 20-30 минути вземете тоалетна четка, навлажнете я в тоалетната и я издърпайте. Поръсете шепа сода за хляб върху четката и я използвайте за почистване на тоалетната. Повторете тази процедура, докато тоалетната чиния е напълно чиста. Смесете останалата сода за хляб с топла вода и използвайте сместа, за да премахнете всички останали петна и плесен, ако има такива. След това избършете тоалетната с останалия оцет.

Първият метод не е по ефективност от втория, но е по-подходящ за тези, които се отвращават от миризмата на оцет. Наистина, при втория метод за половин час ще трябва да се примирите с острата неприятна миризма в тоалетната.

Понякога най-простите и достъпни народни средства са подходящи за решаване на най-простите ежедневни проблеми. В повечето случаи не е необходимо да отидете до магазина и да купите скъп специален препарат за почистване на тоалетна.

Как лесно и бързо да почистим банята с някои кулинарни съставки?

Боракс паста

За наистина упорити петна от твърда вода опитайте паста Borax.

·  Изключете водата в тоалетната с крана и след това пуснете водата в тоалетната, за да източите чинията. Това е, за да се гарантира, че петната от твърда вода не се покриват с вода.

·  Направете паста, като смесите 1/2 чаша боракс и достатъчно оцет, за да образувате гъста паста.

·  Нанесете пастата веднага върху петната от твърда вода в тоалетната, така че да са напълно покрити с пастата. Бораксът ще се втвърди бързо, така че не добавяйте оцет, докато не сте готови да нанесете пастата.

·  Оставете пастата да действа 15-20 минути.

·  Отстранете пастата и петната чрез търкане с найлонова четка с твърд косъм. Пуснете тоалетната, за да пуснете водата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Чистофайници

Без проветряване! Този трик елиминира...
Слагам това в пералнята и дрехите...
Не сте предполагали, че само със...
Ето какво трябва да направите...
Как да избелите белите тъкани,...
Как да използвате белина в пералнята...
5 безотказни начина за отпушване...
Изсипах това в канала и от тогава...
7 места, които не подозирахте,...
Защо мивката ви мирише лошо и какво...
Научете се да почиствате бързо:...
7 начина за премахване на петна...

Последни новини