Дахер Ламот: Спомням си как министър каза, че България не продавала оръжие на ИДИЛ, а го готвят за премиер

6637
Дахер Ламот: Спомням си как министър каза, че България не продавала оръжие на ИДИЛ, а го готвят за премиер
Снимка: Actualno.com

"Спомням си една мазна като восък къдрава физиономия, с неискрени стъклени злобни очи, която преди няколко години в ролята на някакъв министър цъфна в ефир и заяви гневно и заядливо, с мазен глас, вероятно нервен, заради собствената си несигурност, че България не е продавала оръжие на ИДИЛ и Ал-Кайда.

Тогава написах, че с удоволствие бих му закарал мазния лепкав сервилен гъз до Алепо, където да му покажа хилядите сандъци с български ракети и снаряди, скрити в складовете на Ал-Нусра и ИД, които се изстрелваха, най-вече срещу християнските квартали на Алепо - Слеймание, Сиран и Азизие. Както и срещу моя град, Махарде", разкрива анализаторът Дахер Ламот във Фейсбук.

Василев: Привилегиите на номенклатурата на ГЕРБ са за сметка на целия народ

"Има хора които просто не са направени от тесто за министър председател. Но не престават да бързат да стигнат нивото на своята некомпет...

Припомняме, че през 2016 година външният министър  към онзи момент Даниел Митов в сутрешния блок на bTV заяви, че България спазва стриктно международните стандарти по отношение на търговията с оръжие, българската страна не е изнасяла оръжие за Сирия от началото на конфликта там. Изказването му дойде по повод на обвинение, отправено от говорителя на руското външно министерство Мария Захарова, че в Сирия са намерeни оръжия, произведени в България, с изтекъл руски лиценз.

Междувременно руски сапьори обявиха, че са открили оръжия и боеприпаси, произведени в България, САЩ и Германия, докато са разминирали и обезопасявали Алепо. През първата половина на декември същата година в. "Труд" също изнесе информация за намерено българско оръжие в Алепо.

Разследване на журналисти от Балканската мрежа за разследваща журналистика показа, че държави от Централна и Източна Европа (в това число и България) са сред основните снабдители на оръжие за Близкия изток. Основни получатели са ОАЕ, Йордания и Саудитска Арабия, откъдето впоследствие бойният арсенал достига до участниците в конфликта в Сирия.

Ето какво пише още Ламот:

Ирини Зикидис посочи документ и обвини Даниел Митов в лъжа

"Г-н, Даниел Митов, Вие току що изрекохте лъжа в ефира на "Лице в Лице". На въпроса на г-жа Цветанка Ризова, дали е вярна новината за ...

"То е ясно, че и други продаваха оръжия на ИДИЛ и Ал-Кайда. Парите не отиват уви в джобовете на обикновените хора, поне това да беше станало, нямаше да боли толкова. Освен мъката и кръвта на моите роднини, да ги оставим тях настрана. Парите обаче отиват в добре познатите мафиоти и чиновници. Кървави пари.

Същите хора, които търгуват с каптагон, крадени коли и проституция. А после стават политици и се кичат с морални лаври и претенции, уж развивайки честен бизнес впоследствие. И подпомагани от послушни угоднически чиновници.

Същата тази мазна физиономия има вероятност да стане премиер, разбрах. Е, предложението ми да му закарам охранения му гъз в Алепо остава, да видим да ли има доблестта, мъжествеността и честта да вземе серийните номера и да разкрие на кого са продадени тези оръжия и ще има ли последствия и дали в бъдеще ще продължава това. Д

а продаваш на контролирани от Турция ислямисти, които после послушно отиват да се бият срещу неверниците арменци, срещу либийци, йеменци, както и с удоволствие да удрят християнските градове в Сирия, а после да правят атентати в Европа, влизайки като бежанци - извинявайте, ама това само кръгъл кретен може да го допусне и след това с мазния си глас да не го е срам пред медиите.

Назначаването на подобни безпринципни хора, които си сменят на 3 пъти партиите за кратко време, само и само за да бъдат пробутани и контролирани с конци от когото трябва, само показва горчивата истина за политическата ни класа. Не са необходими човешки качества, принципи или идеи, трябва да си мазен послушен като гладно кученце чиновник, който злобно да брани подхвърления му сочен кокал.

Даниел Митов: Няма никакви съмнения, че процесът срещу мен беше, за да се угоди на Русия

Бившият външен министър Даниел Митов определи делото срещу него като хибридна война за отстраняване на политически противници. Той бе о...

С такива сервилни пластове политици, качествените хора се удавят нейде дълбоко и те няма шанс да изплуват. Освен ако и те не станат просто гъз с уши. А и се чудя защо си правят труда хората от тази послушна сервилна класа да говорят пред медиите. Ние всички знаем какво ще кажат по всеки международен въпрос, защо се напъват въобще? Те са по-предвидими и от предшестващите ги комсомолци. Чиито рожби всъщност са."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

Голямата руска офанзива: Поглед от Чехия какво ще се случи

Скопие - крачка назад. Ако продължи така, ще стигне до Тито

"Времето изтича": Закъсня ли оръжието от САЩ за Украйна?

Войната между Израел и "Хизбула": Кой печели засега?

"От танк на дрон": Украинците рециклират изоставеното на фронта оръжие

Time: В упадък ли е Америка?

Светлина насред пълния мрак: Крах за Украйна без ПВО, но САЩ се задействаха

Анализ от Турция: Иранският удар не е театър, а репетиция за война

Анализатор: САЩ направи така, че с руски пари Украйна ще получи F-16

"Русия не може да спечели тази война": Велизар Шаламанов тълкува знаците след американската помощ за Украйна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари