Гласувайки за Тръмп, белите жени предадоха себе си, сестрите си и света

3675
Гласувайки за Тръмп, белите жени предадоха себе си, сестрите си и света
Снимка: Getty Images/Guliver

Според CNN 53% от белите жени са гласували за Доналд Тръмп. 53%. Повече от половината от белите жени са гласували за човек, която се хвалеше, че тормози сексуално жени, който обеща да оттегли законодателните промени, позволяващи на милиони неосигурени американци да си позволят здравни осигуровки, който смята плана за отпуска по майчинство за глупост, който през цялата си кампания демонизираше не-белите хора и който през последните 30 години публично свеждаше жените единствено до сексуални обекти. Повече от половината бели жени погледнаха първата жена, която можеше да стане президент на Америка, компетентен професионалист в работата си, и казаха: "По дяволите тази кучка".

Какво кара една жена да гласува за мъж, дал ясно да се разбере, че тя е второ качество човек? Ненавистта към себе си. Лицемерието. И разбира се, расисткото отношение към света, в който бялото превъзходство е факт във всяко едно отношение.

Пример за ненавистта към самите себе си, която носят жените, гласували за Тръмп, е интервю в Ню Йорк Таймс на негова гласоподавателка. "Чух, че е казал нещо за опипването на жените и си помислих: Добре. Аз мисля, че е чудесно. Аз обичам да ме опипват". Все още има жени, които мислят по този начин - които се хващат на лъжата, че сексуалният тормоз е комплимент, и всяка жена, която бива опипвана, сигурно си го е търсела, и че желанието на мъжете за секс е по-важно от желанието на жените за безопасност и неприкосновеност.

Според ново изследване 1 от 3 американки би направила аборт в репродуктивно силните си години. На колко искате да се обзаложим, че поне някои от тези жени - жени, които са имали нужда или ще имат нужда от аборт, са гласували за Тръмп? Проучване от 2000 г. сочи, че много жени с pro-life убеждения смятат, че собствените им аргументи за аборт са уникални и че другите жени нямат право на същия избор. Всяка жена, която е правила или може да направи аборт, но все пак е гласувала за Тръмп, е виновна в най-лошата форма на егоизъм.

Разбира се, най-голямата и най-тъжната причина белите жени да изберат Тръмп е проста - расизмът. Тръмп се опита да противопостави хетеросексуалните бели жени на всички останали - жени, не-бели хора, хомосексуалисти, имигранти - и белите жени решиха, че не искат да гласуват на страната на "всички останали". Те искаха да гласуват на страната на белите мъже. Белите жени решиха, че да защитават позициите си на влияние като бели хора е по-важно от това да защитават репродуктивните си права, сексуалната си автономия, достъпа си до здравеопазване и майчинство. Белите жени се хванаха за лъжите на Тръмп за имигрантите изнасилвачи и решиха, че им е по-важно да имат уважението на своите гневни бели бащи, братя и съпрузи, отколкото уважението на, буквално, всички останали в света.

Шокиращите резултати от изборите доказват, че повечето бели жени не се смятат за част от коалицията на не-белите, не-хетеросексуалните, не-мъжете гласоподаватели, от които се очакваше да изведат Клинтън до победата. Повечето бели жени все още се идентифицират повече с белите мъже, отколкото с чернокожите жени, латиноамериканките, мюсюлманките, трассексуалните жени и изобщо всички жени, които ще имат основателна причина да се страхуват физически за себе си при режима на Тръмп. И въпреки, че не-белите и различните жени губят най-много от победата на Тръмп, белите жени ще трябва също да живеят с последиците от своя избор в страна без право на аборт, без достъп до здравни осигуровки, без адекватна политика за родителски отпуск и с държавен глава, който ги цени само до толкова, до колкото иска да ги чука.

Белите жени предадоха своите сестри - останалите жени, своята страна и най-вече - себе си. Повечето бели жени не искат да бъдат част от разнородно феминистко женско братство. Повечето бели жени искат просто да са "едно от момчетата". И всички ще страдаме за това.

Л.В.Андерсън,
Slate

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

The Times: Великобритания умува как да връща нелегални мигранти на няколко държави

Избори за Европейски парламент и войната в Украйна: Опасна комбинация за Макрон

Уроците, които Полша трябва да научи от войната в Украйна

Израел удря Иран с ядрено оръжие: Генерал от кръга на Тръмп се тревожи

Анализ: Военните пилоти на САЩ - колко струват?

Битката за Часов Яр: Препятствията пред руснаците (КАРТИ)

Разширяването на Европейския съюз: Недостатъци и предимства

"Има ли изход?": Европа се бои да не затъне в украинското кърваво тресавище

"Три години на фронта не са достатъчни": Новият украински закон за мобилизацията

Мрачна прогноза за войната: Ключово предимство на Русия над Украйна се засилва

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари