X
 
 

Haber7: "Турски поток" и АЕЦ "Белене" безпокоят САЩ

10685 8
photo of Haber7: "Турски поток" и АЕЦ "Белене" безпокоят САЩ
Снимка: БГНЕС
Съединените щати са загрижени за „увеличаващата се концентрация на руски енергийни източници“ във връзка с АЕЦ „Турски поток“ и АЕЦ „Белене“ в България, съобщава Haber7.

Турските потребители реагираха на тази загриженост много емоционално, съветвайки Америка да не се тревожи за това, което се намира на разстояние 15 хиляди километра от нея.

КОЙ ще плаща за АЕЦ "Гробелене"?

Темата АЕЦ "Белене" отново е на дневен ред, но няма и как иначе – защото упорството да се реализира този проект, около който се в...

Поради проектите за „Турски поток“ и АЕЦ в Белене, САЩ са загрижени за нарастващата концентрация на руски енергийни източници в региона.

Кент Логсдън, първи заместник-помощник държавен секретар на Бюрото за енергийни ресурси на Държавния департамент на САЩ, в речта си на енергийна конференция в Тексас отбеляза, че във връзка с „Турски поток“ и АЕЦ Белене в България страната му е загрижена за увеличаване на ръста на концентрация на руските енергийни източници в целия регион, допълва БГНЕС.

Логсдън, подчертавайки, че държавите не трябва да зависят от един „източник на енергия“, отбеляза: „Загрижени сме за нестабилността на проектите и факта, че те са свързани с политически интереси. Искаме да сме сигурни, че проектите, изпълнявани по целия свят, не зависят само от един източник на гориво и само от един вид гориво. По-специално, нашата загриженост за Източна Европа произтича от способността на нашите и други международни компании да се конкурират на този пазар. “

Според Логсдън създаването на връзки е изключително важно, но те не трябва да бъдат обвързани с един източник. Логсдон също изрази надежда, че Русия и Украйна ще могат да постигнат консенсус относно разширяването на споразумението за транзит на газ към европейските страни на срещата на 19 септември.

Трайчо Трайков: Токът от АЕЦ "Белене" ще струва два пъти повече

"Ако българското правителство държи на всяка цена да задвижи проекта на АЕЦ „Белене”, опасявам се, че ще има отстъпка от за...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  ""По-специално, нашата загриженост за Източна Европа произтича от способността на нашите и други международни компании да се конкурират на този пазар."" Империализъм в Ход - Майната му на капитализЪма.
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Я да видим сега, кой строи "Турски поток" и АЕЦ "Аккую", пък после ще търсим кой "НЕ строи АЕЦ Белене"! Американците дори не им пука за Турция, а за Босфора ни Дарданелите. Очертава се Путин да "упражнява контрола" и това е големия проблем. Иначе, Турция до сега щеше да е разпердушинена и не Ердоган ами и "Аллах" нямаше да може да я спаси.
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  АЕЦ „Турски поток“?Да попитам редакторите в сайта,какъв е този проект?
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Каквото Владолф Путлер, такоз и Владолф Хитлин.
  : 25 !
 • Анонимен 3.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Е верно не е ПАТОКА ДОНАЛД....
  : 3 !
 • Фастер 2 Фастер преди 1 месец Профил на трол?
  Руски ядрени чайници нямат място на територията ни!Най малко строени от росатом,която се омаза с куп ядрени аварий за хипер единица от врем+Чернобил!
 • Пешо Питанката 2.1 Пешо Питанката преди 1 месец Профил на трол?
  А хамериканки ядрени чайничета и сгъстех Хибриден шистов газььь може ли..???
  : 15 !
 • Альоуууу....Цацаратуратааа...где блеее бреее...и не им повдигнете обвинение на САЩ за ШПИОНАЖ!!! 1 Альоуууу....Цацаратуратааа...где блеее бреее...и не им повдигнете обвинение на САЩ за ШПИОНАЖ!!! преди 1 месец Профил на трол?
  А бе това не е ли намеса във вътрешните работи на България???