X
 
 

Християнски градове в Сирия атакувани от джихадисти, екзекуции в Идлиб

4060 0
Християнски градове в Сирия атакувани от джихадисти, екзекуции в Идлиб
Снимка: Getty Images/Guliver
Джихадистите от Хаят Тахрир ал Шам и съюзниците им от Джейш ал-Изза и Ал-Нусра (сирийското подразделение на Ал Кайда) подлагат на чести атаки сектора между християнските градове Скалбие и Махарде (Махарда), южно от Кафр Набуда в Сирия през последните дни.

На удари е подложена включително и болницата в Махарде. Тя е ударена след нападение с четири ракети Град, като атаката идва от Латамни, където са ситуирани силите на Джейш ал-Изза и Ал-Нусра.

Тръмп отправи критики за атаките в Идлиб, Русия му отвърна

Президентът на САЩ Доналд Тръмп критикува бомбардировките в провинция Идлиб в Сирия. Той не пропусна да обвини руските, сирийските и и...

По непотвърдена информация е започнала евакуация на мирните жители на градовете Махарде и Скалбия.

Според съобщение на военния репортер Олег Блохин, в следствие на контраатака Кафр Яхуда и Тал Малах отново са под контрола на сирийската армия.

Преди това бяха превзети населените места Ал Кирута и Ал Хамират.

Междувременно в Идлиб (Идлеб) бяха извършени екзекуции на граждани, защото са обвинявани от групировките, че са шпиони" на сирийското военно разузнаване.

Сирийската армия се готви за широкомащабно настъпление в Идлиб

Правителствената сирийска армия започна подготовка за широкомащабна военна операция по освобождението на северозападната провинция Идли...

Въпреки екзекуциите обаче, правителството на САЩ и много медии продължават да призовават сирийското правителство да спре атаката срещу джихадистките организации в Идлиб и областта.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители