Human Rights Watch: Кремъл загуби връзка с населението

2726
Human Rights Watch: Кремъл загуби връзка с населението
Снимка: iStock

Докато демонстрациите срещу глобалното затопляне бяха забранени от правителството на Путин общественото внимание бе привлечено от случаи на локално замърсяване на околната среда, пише германското издание Bild.

"Боклучийските" протести в Архангелск продължават вече няколко месеца. Протестиращите не напускат палатковия лагер, за да попречат на строителството на сметище. На това място трябва да появи едно от най-големите сметища в Европа, без да е искано съгласието на местните жители за това. Срещу нарастващото ниво на замърсяване протестиращите нееднократни излизаха през последните месеци. "Искаме да дишаме!", е девизът на демонстрациите, в които участва значителна част от населението. Тези случаи са проява на нарастващото недоволство сред хората от общия провал на правителството в Москва и отношението към тях, казва Татяна Локшина, директор на руската програма на правозащитната организация Human Rights Watch.

Близо 40% от българите не могат да си позволят топлина в домовете си

Близо 40% от българите не могат да си позволят достатъчно топлина в домовете, а близо 50% не могат да си осигурят хлад през лятото. Тов...

"Кремъл загуби връзка с населението. Властта вече не разбира какво тревожи хората и все повече греши в сметките си. Освен това държавният апарат по натиск на несъгласните все повече излиза извън контрол. Той е раздут и претоварен, репресиите стават хаотични", допълва още Локшина.

Днешното младо поколение по-малко се страхува от репресии, в сравнение с предишното. Независимо от жестоката реакция на специалните сили волята на протестиращите не е сломена. Колкото по-безцеремонно действа правосъдието и органите за безопасност, толкова повече тя се усилва, отбелязва изданието.Според Локшина Кремъл е нарушил негласната договорка, която действаше до сега:

"Ако нямаш отношение към политиката не те закачат и няма от какво да се страхуваш. Те показаха, че това повече не действа, когато осъдиха на 3,5 години затвор участник в протестите. Като цяло ситуацията през тази година се влоши. Появиха се нови ограничения за свободата на мнението, нараснаха репресиите срещу критиците на Кремъл.

Според Локшина в Европа трябва повече да се говори за това:

Има ли намерение Ердоган да се сдобие с "ядрен ятаган"?

Actualno.com ви предлага анализ на журналиста Гила Линденщраус, "Ал-Кудс". Ще изгражда ли Турция свой военен ядрен потенциал? Въпрос, к...

"Когато говорим за Русия, най-често става въпрос за войните в Украйна и кирия или за намесата на Путин в американските избори и фалшивите новини. Но вътрешната политическа ситуация не трябва да изпада от зрителното поле. Вниманието на Европа е важно, преди всичко за арестуваните."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

Time: В упадък ли е Америка?

Светлина насред пълния мрак: Крах за Украйна без ПВО, но САЩ се задействаха

Анализ от Турция: Иранският удар не е театър, а репетиция за война

Анализатор: САЩ направи така, че с руски пари Украйна ще получи F-16

"Русия не може да спечели тази война": Велизар Шаламанов тълкува знаците след американската помощ за Украйна

Разгръща ли се Трета световна война? Говори проф. Владимир Чуков

Между репресиите у дома и страхът от война с Израел: Какъв е животът на обикновените иранци?

Войната на Иран срещу жените

Мирът в Украйна: Глобалният юг като съперник на Запада

The Times: Великобритания умува как да връща нелегални мигранти на няколко държави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари