Клинтън и Тръмп водят битка кой е по-малко зависим от чуждо влияние

2218
Клинтън и Тръмп водят битка кой е по-малко зависим от чуждо влияние
Снимка: Getty Images/Guliver

Предизборният щаб на кандидатката за президент от Демократическата партия Хилари Клинтън непрекъснато приписва на съперника й републиканец „дълбоки финансови връзки” с Китай и Русия, за да отклони вниманието от критиките към семейната й фондация, която получава средства от чужди спонсори, пише Financial Times.

Действията на щаба на кандидатката на Демократическата партия съвпаднаха с появата в медиите на информация, че през юли Клинтън е похарчила в кампанията си два пъти повече от милиардера републиканец. През седмия месец от годината Хилари е вложила в кампанията си над 38 милиона долара, докато Тръмп е изразходвал 18,5 милиона. За цялата си кампания дотук Клинтън е похарчила 268,4 млн. долара, което е три пъти повече от Тръмп, който е изразходвал 89,5 млн. долара.

Тръмп обещава сближаване с Русия и край на смяната на чужди режими

Кандидатът за поста президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп изрази надежда, че ако стане държавен глава, неговата стран...

Опасенията по повод чуждестранните дарения в благотворителната фондация на семейство Клинтън и вероятността донорите да влияят на Хилари Клинтън при бъдещите ѝ политически решения избухнаха с нова сила миналата седмица след оповестяването на писма от електронната ѝ поща от хакери, припомня БГНЕС.

Според Financial Times, решението на ръководителя на предизборния щаб на Клинтън Роби Мук да засили натиска върху Доналд Тръмп за естеството на международните му делови връзки, демонстрира колко уязвими са и двамата кандидати в това отношение. Мук се опитва да разграничи международните връзки на Клинтън и Тръмп. Според него Тръмп отказва да разкрие финансовите си връзки в дълбочина, които сигурно стигат до Кремъл и могат да повлияят на външнополитическите му решения.

Новият мениджър на предизборната кампания на Тръмп Келън Конуей подложи на яростна критика Клинтън на фона на ситуацията с нейната фондация и зададе въпроса защо фондацията ѝ изведнъж реши, че приемането на пари от чужбина е станало лошо, а докато Клинтън беше начело на Държавния департамент охотно ги приемаше. Други медии също обърнаха внимание колко сложно остава положението около фондацията „Клинтън”, дори тя да спре да получава пари от чуждестранни дарители.

The New York Times нарича фондацията „ахилесова пета” в кампанията на Клинтън и отбелязва, че ако победи, Хилари трябва да е наясно как ще контактува с дългогодишните си донори. Авторитетният вестник обаче посочи, че Тръмп притежава дял в сграда, за който дължи милиони на Bank of China. Това обстоятелство беше използвано от Мук, който попита как Тръмп говори за "търговска война с Китай", когато китайското правителство има лост да му повлияе директно?

Един от най-големите дарители на републиканците обяви Тръмп за луд

Кандидатът на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп се сблъска с първите наистина сериозни препятствия по пътя си към...

Според проучване на Reuters/Ipsos Хилари Клинтън води с 41-34% срещу Доналд Тръмп в предпочитанията на американците за нов президент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

Дилемата "Тръмп" за Украйна: Европа има само 6 месеца за реакция

В Украйна се роди новият убиец на танкове (ВИДЕО)

Къща от карти: Сигналите, че Путин ще рухне за миг

Руската "голяма" офанзива: Нагласите в Украйна

Голямата руска офанзива: Поглед от Чехия какво ще се случи

Скопие - крачка назад. Ако продължи така, ще стигне до Тито

"Времето изтича": Закъсня ли оръжието от САЩ за Украйна?

Войната между Израел и "Хизбула": Кой печели засега?

"От танк на дрон": Украинците рециклират изоставеното на фронта оръжие

Time: В упадък ли е Америка?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари