X
 
 

The Indеpendent: Бъдещето пред Борис Джонсън е ужасяващо

3934 4
photo of The Indеpendent: Бъдещето пред Борис Джонсън е ужасяващо
Снимка: Getty Images/Guliver
Бъдещето при Борис Джонсън е ужсяващо, пише британският ляв вестник The Independent. Ето какво гласи още публикацията, свързана с Джонсън, който вчера стана новия премиер на Великобритания.

"Не мога да си представя Борис да ръководи дори конюшня, камо ли пък икономика и ядрени оръжия!" - така Дейвид Лоус, бивш либералдемократ се изказа за налудничавата идея Борис Джонсън да стане министър-председател един ден. Седем години след като написа тази шега в дневника си, шегата стана истина за г-н Лоус и за останалата част от Великобритания.

Резултатите от изборът с предрешен изход най-накрая стана ясен. Резултатът беше неизбежен и все пак ужасната реалност на издигането на Борис Джонсън до ролята на премиер предизвиква дълбоки чувства на неудовлетвореност и гняв, както и страх и недоверие. Въпреки уж прозрачното състезание за лидер на торите, който е запазен за малка част от британското население се превърна в кампания за националистическо единовластие. Днешният резултат ще има дълбоки последици за живота на всеки гражданин и всяка общност в Обединеното кралство.

Ще посмее ли Борис Джонсън да отстрани британския парламент, за да реализира твърд Brexit?

Фаворитът за нов премиер на Великобритания Борис Джонсън може да изпрати британските депутати във ваканция за две седмици през октомври...

Три години след референдума за Brexit, Великобритания, в която нарастват престъпленията от омраза, нараства неравенството и хаосът от строгите икономии - особено в живота на тези, които най-много се нуждаят от помощ.

Обединеното кралство се нуждае от лидер с дръзка визия и всеобхватен план за преодоляване на широко разпространеното неравенство и предстоящата климатична катастрофа. Лидер, който стои пред очите на милиони и сочи бъдеще в което никой не е изключен. Нека бъдем ясни, Джонсън не е и никога няма да бъде този лидер.

Както се подразбира от историята му на реч на омраза, расови обиди и участие в повтарящи се срамни постъпки, станали обществено достояние, Джонсън е олицетворение на привилегията, на която се радва малък и силно надценен елит в Обединеното кралство. В света на Джонсън рядко става дума за компромис. Не защото вярва, че преговорите трябва да завършат с поражение на едната страна, а защото той не се интересува от подробности. През 2018 г. той се оттегли като министър на външните работи, за да се противопостави на сделката на Мей. В писмото му за оставката се твърди, че Великобритания е постигнала лоша сделка заради "ненужното си съмнение". Комбинацията от велики твърдения и погрешни факти е типична за човешките същества.

В допълнение към отхвърлянето на опита на хора, които не приличат на него, многократното използване на омразна реч отблъсква дори основните съюзници на консервативната партия - бизнеса , той се застъпва за Brexit без споразумение, който би бил катастрофален за хората, индустрията и околната среда. Не е чудно, че единствената му явна политическа стратегия изглежда е да се присъедини към Доналд Тръмп с надеждата да осигури търговска сделка за унищожаване на националната здравноосигурителна система.

Борис Джонсън е готов за твърд Brexit

Борис Джонсън, фаворит за поста лидер на британските консерватори, заяви в интервю за Sunday Telegraph, че не блъфира, твърдейки, че Ве...

В най-добрия случай следващите няколко седмици и месеци ще бъдат бурни. В най-лошия случай Великобритания е изправена пред конституционна криза на управлението и по-нататъшното затвърждаване на разделението в британския живот. С Джонсън начело, бъдещето е страшно.

За да се противопостави на това, трябва да бъде изграден алтернативен политически проект, който обединява хората. Трябва да се направи нещо повече, отколкото да се обединят желаещите да останат в ЕС.

Трябва да се изгради нов начин на чуваемост – британците да се изслушват един друг на улицата, в кръчмата, в кафенето и около кухненската маса. Разговорът е в основата на британските и европейски ценности и именно чрез разговор ще бъде изградено едно сплотено движение с широко послание, което представлява пълното и богато разнообразие на Обединеното кралство, пише The Independent. 

Превод: Агенция "Фокус"

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  И бъдещето пред UK е ужасяващо, но продължават с простотиите си! Само този е всъстояние да ги вкара в правия път. Сега така ще се извърти, също като комунист и в последния момент ще се откажат от Brexit.
 • Was die EU Johnson anbieten könnte 2.1 Was die EU Johnson anbieten könnte преди 2 месеца Профил на трол?
  Англия-Дания-Полша & Норвегия : новата формула на "севереният мост". В Брюксел ще скочат от радост . Централната точка вече няма да е средиземното море , кой се интересува от едни лодки с имигранти , а северният атлантик & балтиката - с особено внимание поглед към Гренландия , както и северният антарктичен пасаж за корабоплаването . Добри дошли в 21-век !
  : 2 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Брекзит е директен резултат от руската намеса. По времето, когато Кремъл безотчетно за държания си в безправие народ разполагаше с трилионите от скъпите горива, не беше трудно чрез подставени лица да се изкупят почти всички регионални медии и немалка част от централните във Великобритания. И чрез тях да се формира, особено сред маргиналните слоеве на обществото - старци, селско население, бедняци, виж още ›› живеещи на социални помощи - силен страх от чужденците и внушения, че именно ЕС налага на Англия проникването им. Например месеци наред преди гласуването по разни провинциални телевизийки е въртян клип как пенсионерка отива на пазар, а като се връща в къщата и вече живее мигрантско семейство. С Англия бяхме 500 милиона и обединени бяхме най-силни. Можехме да наложим на Русия исканията си за пазарни, а не монополни цени на горивата. Само една държава има интерес омразната и Европа да бъде разединена, слаба, потънала в хаос и проблеми. Тази страна е организирала и финансирала бежанския поток, за да постигне това разделение. Недоумявам как британските тайни служби са проспали това. А може би шефовете им са затворили нарочно очи. Както и политиците. Държани като Тръмп с гнусни компромати, организирани чрез щедро влагане на същите онези петро-милиарди. Жалко.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Много си обработен!
  : 0 !