The Indеpendent: Бъдещето пред Борис Джонсън е ужасяващо

5020
The Indеpendent: Бъдещето пред Борис Джонсън е ужасяващо
Снимка: Getty Images/Guliver

Бъдещето при Борис Джонсън е ужсяващо, пише британският ляв вестник The Independent. Ето какво гласи още публикацията, свързана с Джонсън, който вчера стана новия премиер на Великобритания.

"Не мога да си представя Борис да ръководи дори конюшня, камо ли пък икономика и ядрени оръжия!" - така Дейвид Лоус, бивш либералдемократ се изказа за налудничавата идея Борис Джонсън да стане министър-председател един ден. Седем години след като написа тази шега в дневника си, шегата стана истина за г-н Лоус и за останалата част от Великобритания.

Резултатите от изборът с предрешен изход най-накрая стана ясен. Резултатът беше неизбежен и все пак ужасната реалност на издигането на Борис Джонсън до ролята на премиер предизвиква дълбоки чувства на неудовлетвореност и гняв, както и страх и недоверие. Въпреки уж прозрачното състезание за лидер на торите, който е запазен за малка част от британското население се превърна в кампания за националистическо единовластие. Днешният резултат ще има дълбоки последици за живота на всеки гражданин и всяка общност в Обединеното кралство.

Ще посмее ли Борис Джонсън да отстрани британския парламент, за да реализира твърд Brexit?

Фаворитът за нов премиер на Великобритания Борис Джонсън може да изпрати британските депутати във ваканция за две седмици през октомври...

Три години след референдума за Brexit, Великобритания, в която нарастват престъпленията от омраза, нараства неравенството и хаосът от строгите икономии - особено в живота на тези, които най-много се нуждаят от помощ.

Обединеното кралство се нуждае от лидер с дръзка визия и всеобхватен план за преодоляване на широко разпространеното неравенство и предстоящата климатична катастрофа. Лидер, който стои пред очите на милиони и сочи бъдеще в което никой не е изключен. Нека бъдем ясни, Джонсън не е и никога няма да бъде този лидер.

Както се подразбира от историята му на реч на омраза, расови обиди и участие в повтарящи се срамни постъпки, станали обществено достояние, Джонсън е олицетворение на привилегията, на която се радва малък и силно надценен елит в Обединеното кралство. В света на Джонсън рядко става дума за компромис. Не защото вярва, че преговорите трябва да завършат с поражение на едната страна, а защото той не се интересува от подробности. През 2018 г. той се оттегли като министър на външните работи, за да се противопостави на сделката на Мей. В писмото му за оставката се твърди, че Великобритания е постигнала лоша сделка заради "ненужното си съмнение". Комбинацията от велики твърдения и погрешни факти е типична за човешките същества.

В допълнение към отхвърлянето на опита на хора, които не приличат на него, многократното използване на омразна реч отблъсква дори основните съюзници на консервативната партия - бизнеса , той се застъпва за Brexit без споразумение, който би бил катастрофален за хората, индустрията и околната среда. Не е чудно, че единствената му явна политическа стратегия изглежда е да се присъедини към Доналд Тръмп с надеждата да осигури търговска сделка за унищожаване на националната здравноосигурителна система.

Борис Джонсън е готов за твърд Brexit

Борис Джонсън, фаворит за поста лидер на британските консерватори, заяви в интервю за Sunday Telegraph, че не блъфира, твърдейки, че Ве...

В най-добрия случай следващите няколко седмици и месеци ще бъдат бурни. В най-лошия случай Великобритания е изправена пред конституционна криза на управлението и по-нататъшното затвърждаване на разделението в британския живот. С Джонсън начело, бъдещето е страшно.

За да се противопостави на това, трябва да бъде изграден алтернативен политически проект, който обединява хората. Трябва да се направи нещо повече, отколкото да се обединят желаещите да останат в ЕС.

Трябва да се изгради нов начин на чуваемост – британците да се изслушват един друг на улицата, в кръчмата, в кафенето и около кухненската маса. Разговорът е в основата на британските и европейски ценности и именно чрез разговор ще бъде изградено едно сплотено движение с широко послание, което представлява пълното и богато разнообразие на Обединеното кралство, пише The Independent. 

Превод: Агенция "Фокус"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

Уроците, които Полша трябва да научи от войната в Украйна

Израел удря Иран с ядрено оръжие: Генерал от кръга на Тръмп се тревожи

Анализ: Военните пилоти на САЩ - колко струват?

Битката за Часов Яр: Препятствията пред руснаците (КАРТИ)

Разширяването на Европейския съюз: Недостатъци и предимства

"Има ли изход?": Европа се бои да не затъне в украинското кърваво тресавище

"Три години на фронта не са достатъчни": Новият украински закон за мобилизацията

Мрачна прогноза за войната: Ключово предимство на Русия над Украйна се засилва

Мнение: Иран направи огромна грешка и се провали, но Израел не трябва да отвръща със сила

F-16 в Украйна: Какво ще направи и какво няма да направи срещу Русия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари