The Telegraph: Отказахме от армията тези, които трябва да ни пазят

7300
The Telegraph: Отказахме от армията тези, които трябва да ни пазят
Снимка: Getty Images / Guliver

Ако представители на най-голямата демографска група не постъпят в армията, проблемът с недокомплекта няма да бъде решен, пише Робърт Кларк в статия за The Telegraph. Той напомня, че квотите за жени и етнически малцинства, въведени с цел политическа коректност, пряко вредят на боеспособността на въоръжените сили. Публикуваме материала на Кларк.

Позволете ми да започна, като веднага изясня мнението си възможно най-ясно. Няма нищо по-лошо за боеспособността на армията от ситуация, когато вместо набор, командването се занимава със социално инженерство.

Наскоро беше разпространена статистика, според която има намаляване на потока от бели новобранци в американската армия. Армията е с цели 10 000 души по-малко от целта си от 65 000 войници, според Military.com. Още: Авангарден свръхмощен лазер премина успешни тестове в британската армия (СНИМКА)

Броят на белите новобранци е намалял от 44 042 през 2018 г. до едва 25 070 през 2023 г., а делът е спаднал от 56,4% през 2018 г. до едва 44%. Според преброяването в САЩ от 2022 г. обаче белите съставляват почти 59% от населението на страната. И тъй като само 17% от военните са жени, кадровата криза засяга предимно белите мъже.

Явно някъде системата за набиране на кадри се проваля - не се изпълняват поставените цели за комплектуване, а най-голямата етническа група не осигурява достатъчно кадри.

Британската армия

Британските въоръжени сили се оказаха в също толкова лоша позиция. В същото време, предвид постоянния недостиг, техният основен приоритет по някаква причина не е да попълнят редиците, а да привлекат колкото се може повече небели и жени. Още: Британските войници ще бъдат уволнявани и съдени, ако плащат за секс

Недостигът не е толкова лош. Най-лошото от всичко са политически пристрастните и дълбоко погрешни квоти. Миналата седмица министърът на отбраната Грант Шапс каза, че жените ще бъдат решението на проблема с личния състав на силите - сякаш друг зле обмислен и противоречив ход ще реши този неотложен проблем.

Това е само последната от поредица от мерки, предназначени да наложат равенство в британската армия (официално наречено „равенство на резултатите“). Тази политически коректна програма е най-добре илюстрирана от позорното кадрово фиаско на RAF (британските ВВС) през 2022 г., когато беше разкрито, че на жените и членовете на етническите малцинства е даден приоритет при подбора пред белите мъже - независимо от годността им за служба.

Има основателна причина да се смята, че това е нарушение на трудовото законодателство и следователно може да се счита за незаконно действие. Тогавашният шеф на Кралските военновъздушни сили, сър Майк Уигстън, щастливо избягваше всякакви клюки, въпреки че след опитите да защити тази екстравагантна и срамна политика, репутацията му естествено беше опетнена. Неговият наследник сър Ричард Найтън се извини.

Неудобно ми е да обяснявам това на читателя, но изравняването в такъв важен въпрос като националната отбрана в никакъв случай не е решение на кадровата криза. Необходимо е спешно да се реши проблемът с жилищата на военнослужещите и да се подобрят условията им на живот. Освен това Министерството на отбраната трябва да прекрати договорите с недобросъвестни доставчици и да ги прехвърли на по-ефективни изпълнители. Още: Твърдение: Британската армия няма боеприпаси да противостои на руската повече от седмица

Заплатите трябва да се повишат, поне до средните за публичния сектор, ако не и значително по-високи, като се има предвид наборът от умения, изискван от военните, и рисковете, свързани с службата. Правителството трябва да предложи на тези хора повече и да създаде условия за работа, които са по-съобразени с изискванията на днешното общество, като същевременно не забравя да поддържа и укрепва бойната мощ на армията.

В обществото назряват много по-дълбоки проблеми. Той отдавна е дом на апологети на критичната расова теория и позитивната дискриминация под лозунга за равенство. Всички групи получиха приоритет пред една, която, напротив, беше обявена за дефектна. Бялата кожа се счита за сериозен недостатък, особено когато става дума за повишение или напредване в кариерата (както наскоро видяхме с Кралските военновъздушни сили), пише The Telegraph.

Друг пример от британския живот е скорошният епизод на Channel 4, когато избухнаха протести срещу назначаването на петима нови директори, четирима от които бели. Противниците смятат, че това е прекалено, въпреки че малко над 80% от британците са бели. Подобен пример от САЩ е скорошният случай със счетоводната фирма PWC, която, макар и със закъснение, разреши на бели да кандидатстват за стаж.

Ето защо не е изненадващо, че белите младежи не са склонни да рискуват живота си в защита на общество, което ги унижава и обвинява за всички злини и исторически несправедливости, към които те нямат нищо общо. Още: Русия с мащабно военно учение, Великобритания страда от недостиг на военни

Върховният съд на САЩ наскоро постанови да сложи край на позитивната дискриминация във висшето образование. Така че е време да го ограничим и в други области.

Автор на статията: Робърт Кларк е научен сътрудник в Института Йорктаун във Вашингтон. Бивш войник в британската армия.

Превод: Ганчо Каменарски

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

Уроците на специалните части в Украйна: Войната отвътре

Безпокойство за Западните Балкани заради паравоенни групировки

Турски анализ: Какво означава новата военна помощ на САЩ за Украйна?

Анализ: Меденият месец на Полша с Украйна приключи

Bloomberg: Руснаците се примиряват с войната на Путин в Украйна

Най-важната цел в плана на Русия за Харков и Суми: Украински о.з. полковник коментира

Историята помни: Както Сталин, така и Путин има кошмари с дезертьорите от армията

Глас от Иран: Западът залива света с оръжия

Русия и Беларус си мерят цензурата, словото в Унгария - пред изпитание

Накъде отива светът: Очаква се скок в търсенето на системи за противоракетна отбрана

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари