X
 
 

Заплашена ли е Европа от военната сила на Русия?

4855 82
Заплашена ли е Европа от военната сила на Русия?
Снимка: Getty Images/Guliver
Военната сила на Русия е по-голяма от всякога. И под прицела на войските на Москва стои преди всичко Европа, коментира германското издание Die Welt.

До такива изводи в своето проучване стигна Изследователският институт за национална отбрана към Министерството на отбраната на Швеция, съобщи агенция Фокус и представя анализа без редакторска намеса. 

„Русия на (президента) Владимир Путин отново се превърна в агресивна, непредсказуема сила, която иска да овладее съседите си или поне да ги контролира“, отбелязва Хайнрих Брауз, който до 2018 г. беше помощник генерален секретар на НАТО по отбранителна политика и планиране в централата на Алианса в Брюксел.

Руското ръководство дори е готово „да използва военна сила за своите сили и политически цели, ако вярва, че може да се справи с рисковете, както се вижда в Украйна и Сирия“, каза Браус, който е и пенсиониран генерал, сега старши сътрудник на Германското дружество за външна политика. Но какво стои зад силата на Русия?

Възможност от масивни атаки в близкото бъдеще

Според шведското проучване Русия значително е увеличила разходите си за отбрана, както и броя на военните учения, които провежда. Бойната й мощ се увеличи значително от 2008 г. насам. Въоръжените сили са в състояние триумфално да водят регионални войни в съседните региони и в същото време да присъстват и в Сирия и Украйна.

„Загрижени сме за нарастващото регионално превъзходство на Русия в традиционните въоръжени сили на източната граница на НАТО, което е подкрепено от ядрени оръжия“, казва Браус.

Руското въоръжение там включва нови ракети със среден обсег 9M729, насочени срещу Европа. Експерт по сигурността говори за "възможността за радикална промяна в ситуацията чрез бърза регионална атака, подготвена и придружена от кибератаки и дезинформационни кампании, преди НАТО да може да реагира ефективно".

Ян Техау, експерт по външна политика в неправителствената организация „Германски фонд Маршал“ в Берлин, добавя:

"Русия е разработила сценарии за първи ядрен удар и технически има възможност да атакува не само балтийските държави, но и градове като Стокхолм и Берлин в рамките на няколко минути, използвайки ракетните комплекси „Искандер“, разположени в Калининград.

Те могат да бъдат оборудвани и с ядрени бойни глави и това означава, че Русия има огромен потенциал да заплаши Европа.

"Европа трябва да е нащрек, за да не бъде подложена на военни и ядрени изнудвания".

Европа е в центъра на вниманието

За Москва основният враг е НАТО.

„До 2029 г. военният потенциал на Русия вероятно ще се концентрира срещу Европа“, се казва в проучването.

България "устроила медийно шоу", гонейки руските дипломати

България устроила шоу и информационна кампания в ситуацията с експулсирането на двама руски дипломати. Това обяви говорителката на руск...

Това не е изненадващо, според изследователите от Швеция. Най-добрите предпоставки за провеждане на регионален конфликт от гледна точка на Русия са на запад и на юг. Там има инфраструктура, мрежа от пътища, железопътни линии и корабни линии, която е удобна за военно движение.

"Европейският регион на военни действия има благоприятни условия за руски операции", казват военните експерти от Швеция.

Разширение на сферата на влияние

Изследването също така казва, че „вероятно руските въоръжени сили ще предприемат по-нататъшни стъпки за изграждане на своя капацитет, проектирайки разполагането на сили в стратегически важни региони в международен план".

Средиземноморският регион е отличен пример - военноморските формирования и военните бази в Сирия служат за системно разширяване на военното влияние в Близкия Изток и Северна Африка, казват военните експерти от Швеция.

Сирийската армия заловила и унищожила доста оръжие в Идлиб

По време на операциите си в провинция Идлиб сирийската армия е унищожила и заловила осем танка, 15 бойни машини на пехотата, 50 пикапа,...

Нови високотехнологични оръжия

Проучването анализира „постепенното нарастване на военния потенциал на Русия, особено във връзка с така нареченото интензивно провеждане на военни операции срещу добре въоръжени противници“.

Президентът на Русия Владимир Путин обяви разработването на нови разузнавателни и офанзивни дронове, лазерни и хиперзвукови системи, както и роботи. Но Путин не само мечтае за ново оръжие-чудо, той вече има едно такова: хиперзвуковата ракета „Авангард“ с възможност за ядрено оборудване, което според информацията не може да бъде прихваната от нито една западна система за противовъздушна отбрана. Скоростта й е до 33 хил. км/ч, обхватът на полета й е от 4 хил. до 6 хил. км, ракетата е и невероятно маневрена. НАТО не разполага с подобно оръжие.

Действащ подводен флот

Във фокусът на изследването попадат и подводниците от клас „Борей“, които също се считат за невероятно маневрени. Новите подводници трябва да влязат на въоръжение в руския флот до около пет години. Те са оборудвани с междуконтинентални ракети, които носят ядрени бойни глави с обсег от 8 000 км.

Ердоган: Русия не изпълнява договореностите от Астана и Сочи

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Русия в настоящия момент не изпълнява своите задължения по споразуменията за Идлиб...

Освен това се очаква в скоро време Москва да разполага и с безпилотната подводница „Посейдон“, още позната като „Статус-6“. Сега тя е в етап на тестване, но ще може да нанесе големи щети на Алианса, защото е малка, бърза и трудна за засичане.

Освен това Москва разполага с около 35 до 40 торпедни подводници, включително загадъчната „Лошарик“. Според наличната информация, тя е способна да потапя на дълбочина до 6000 м, оборудвана е с камери и манипулатори. Задачите й включват шпионаж и (в случай на заплаха) повреда на комуникационни кабели на дъното на морето, за да се прекъсне трансатлантическата комуникация.

Умишлени провокации

Москва редовно нарушава границите на въздушното и морското пространство в Балтийско море. Тези провокации имат за цел да изпробват Запада и да разберат колко висока е решителността и единството в съюза.

"Може също така да става въпрос за това дали НАТО наистина е готова да се справи с нетрадиционни заплахи, тоест в кибер сферата или хибридните конфликти, и дали разглежда тези действия като военно нападение“, казва още Техау.

Actualno.com

Етикети:

 • Козела 34 Козела преди 3 седмици Профил на трол?
  Блиц е наи скапания вестник на кумунистическите тролове.Редовно им кен зам в устата.
 • Анонимен 33 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Ей,много комунист- много нещо!Слепи ли сте да видите как другарите ограбиха България и хванаха целия бизнес- най - големите бизнесмени са по един или друг начин свързани с ДС. А вие си бройте дребните левчета от пенсийката,търкайте билетчета и плюйте Гешев! И си отговорете на въпроса защо другите бивши социалистически страни дръпнаха напред!?Защото нямат БСП! Тоя текст според Блиц съдържа забра виж още ›› нени думи,а цинизми се публикуват без проблем! Защо ли!??
 • Истината 33.1 Истината преди 3 седмици Профил на трол?
  Кое БСП нямат? ГЕРБ-БСП ли, патриот-БСП ли, СДС(ДСБ,РБ)-БСП ли? Айде стига глупости. ... А най-забавното е, че едните мразят БСП, щото, видите ли, били "комунисти", а другите я мразят именно защото не са. Щото какво е БСП? Ами БСП си е дясна партия, с лява фразеология.
  : 13 !
 • Май 32 Май преди 3 седмици Профил на трол?
  Европа е заплашена от САЩ, а форумът от "Циклопа". Щото а' го намеря,а' му стоваря дърво по простата чутура :))) А кой е "циклопа" ли? - един досаден гербаджийски трол,но надеждно прост. Надеждата е, че би спечелил световното по простотия и простащина :)))
 • Анонимен 32.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  основната заплаха за форума е лайняната пидоРашка рублоедна.
  : 1 !
 • Истината 31 Истината преди 3 седмици Профил на трол?
  Европа е заплашена преди всичко от САЩ. Именно те успяха да изкара Британия от ЕС. А Русия поначало е част от Европа, на практика 41% процента от континента. Русия е мирна страна и не заплашва никого, а тази "хибридна" статия е продължение на плана за "санитарен кордон" , който Щатите се опитват да изградят на западните й граници
 • Starija hush 30 Starija hush преди 3 седмици Профил на трол?
  Хитлер нападна Русия за да я освободи от евреиско-болшевишко робство а не че мразеше руснаците.Искаше Германиа да има виша раса и наи подходяшти беха рускините.Бели руси с сини очи.НО никои не разбра за плана му.
 • Анонимен 29 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Заплашена е самата Русия от Путин! Съсипа я за 10 години!
 • Анонимен 29.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  И за слепеца е видно уродството и деградацията в кочината Велика Русия! В сравнение с нея - Столипиново, Факултето, гетата в Сливен, Видин и другаде изглеждат като райски острови на благоденствието, а нашите цигани ще минат за изтънчени благородници или поне за капризни сноби! - https ://www .google.bg/search?q=%D0%B1%D0%BE%D0%BC%D0%B6%D0%B8+%D0%B2+%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D0%B8&tbm=isch&i m виж още ›› gil=PrTOuzOJZy6lqM%253A%253B24E3VwVUScmhSM%253Bhtt
  : 10 !
 • Дреме ми на УЯ 29.2 Дреме ми на УЯ преди 3 седмици Профил на трол?
  1/.За всичко е виновна Русия!Тя е АГРЕСОР!.............. 2/.Путин е ГАД!Държи кокъла само за себе си и не дава нищо на Запада.............................................. 3/.Пазете се от Путинската "шпионска"инвазия!Руските шпиони ги изгонете от България!.......................... 4/."Северен поток"2 и "Турски поток"са зони на влияние на Русия и канали за проникване на РУСКИ НЕЛЕГАЛИ в Европа, НА виж още ›› ТО и САЩ!............................................. 5/.САЩ и НАТО са ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ "братушки" и когато те пръднат , ние в България трябва да дишаме в "захлас" тая МАННА НЕБЕСНА!Хамериканските бараки Ф-16 са най-добрите летящи КОВЧЕЗИ за българските летци!.................... 6/. Българите са избили ЕВРЕИТЕ през ВСВ и са ФАШИСТИ !Слушайте и изпълнявайте безпрекословно указанията на дедо ви Шорош и компания!.................................... 7/.Македония е ВЕЛИКА държава и България трябва да отстъпи историята и езика си и да върне земите от Пиринска Македония!............................................. 8/.Ердоган и Турция са ни най-добрия съсед/братя по кръв/! 9/."Истамбулската конвенция"задължително трябва да стане Конституция на Р.България!.............................. 10/.ЛиберализЪма и ГЕЙ парадите са в основата на българското общество,което трябва да отвори границите си за ЕМИГРАНТИТЕ/нашите скъпи братя мюслюмани/!........... П.П.-Водещият предаването кУУритаров с бодър глас и комсомолски пламък в очите съобщава:"ВРЕМЕ Е ЗА НОВИНИ"-т.е.за реклами! Отивам да взема още ОПОРНИ ТОЧКИ от "Дойче Веле"и "Свободна Европа"!
  : 20 !
 • допълнение 29.3 допълнение преди 3 седмици Профил на трол?
  Заплашена е самата Русия от военните бази на САЩ с които е обградена и затова взема мерки за защита които се състоят в създаване на такива оръжия от които САЩ и неговите съюзници от НАТО не могат да се защитят.Има един принцип ако искаш да има мир се готви за война, тъй като тогава няма да смеят да те нападнат.
  : 16 !
 • Анонимен 28 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Аре единствения, руския троляк, лизача на лайната от руското посолство, да се скрие! НАТО унищожи ссср, НАТО ще унищожи и русия! НАТО притежава 70% от бойните ресурси на тази платета, а само военните разходи на САЩ – т.е. мощ и влияние – са по-големи от тези на 10-те изброени страни взети заедно: Китай, Русия, Британия, Япония, Франция, Саудитска Арабия, Индия, Германия, Италия и Бразилия: http :/ виж още ›› /www .businessinsider.com/chart-of-defense-spending-by-country-2014-2
 • Анонимен 28.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Численото превъзходство на НАТО не е най-важното! НАТО превъзхожда останалите в качествено отношение в пъти също така! Гордостта на руското ракетостроене, С400 бяха пометени от старомодните Томахуук за секунди, бойните им самолети изпопадаха без бой /само миналата година 56/, а руските танкове трябва да бъдт теглени, за да не задръстват парада на червения площад, но какво ще правим с руската авиац виж още ›› иа - http ://www .faktor.bg/smotanyatzi/77474-burlatzi-v-armiyata-rusiya-zapochna-uchenie-zaradi-srestata-na-nato.html
  : 8 !
 • КРУША КРИЙ...разкрит СИ...! 28.2 КРУША КРИЙ...разкрит СИ...! преди 3 седмици Профил на трол?
  1/.За всичко е виновна Русия!Тя е АГРЕСОР!.............. 2/.Путин е ГАД!Държи кокъла само за себе си и не дава нищо на Запада.............................................. 3/.Пазете се от Путинската "шпионска"инвазия!Руските шпиони ги изгонете от България!.......................... 4/."Северен поток"2 и "Турски поток"са зони на влияние на Русия и канали за проникване на РУСКИ НЕЛЕГАЛИ в Европа, НА виж още ›› ТО и САЩ!............................................. 5/.САЩ и НАТО са ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ "братушки" и когато те пръднат , ние в България трябва да дишаме в "захлас" тая МАННА НЕБЕСНА!Хамериканските бараки Ф-16 са най-добрите летящи КОВЧЕЗИ за българските летци!.................... 6/. Българите са избили ЕВРЕИТЕ през ВСВ и са ФАШИСТИ !Слушайте и изпълнявайте безпрекословно указанията на дедо ви Шорош и компания!.................................... 7/.Македония е ВЕЛИКА държава и България трябва да отстъпи историята и езика си и да върне земите от Пиринска Македония!............................................. 8/.Ердоган и Турция са ни най-добрия съсед/братя по кръв/! 9/."Истамбулската конвенция"задължително трябва да стане Конституция на Р.България!.............................. 10/.ЛиберализЪма и ГЕЙ парадите са в основата на българското общество,което трябва да отвори границите си за ЕМИГРАНТИТЕ/нашите скъпи братя мюслюмани/!........... П.П.-Водещият предаването кУУритаров с бодър глас и комсомолски пламък в очите съобщава:"ВРЕМЕ Е ЗА НОВИНИ"-т.е.за реклами! Отивам да взема още ОПОРНИ ТОЧКИ от "Дойче Веле"и "Свободна Европа"!
  : 10 !
 • Ец дееее..26 .я слез от УЯ ми! 27 Ец дееее..26 .я слез от УЯ ми! преди 3 седмици Профил на трол?
  1/.За всичко е виновна Русия!Тя е АГРЕСОР!.............. 2/.Путин е ГАД!Държи кокъла само за себе си и не дава нищо на Запада.............................................. 3/.Пазете се от Путинската "шпионска"инвазия!Руските шпиони ги изгонете от България!.......................... 4/."Северен поток"2 и "Турски поток"са зони на влияние на Русия и канали за проникване на РУСКИ НЕЛЕГАЛИ в Европа, НА виж още ›› ТО и САЩ!............................................. 5/.САЩ и НАТО са ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ "братушки" и когато те пръднат , ние в България трябва да дишаме в "захлас" тая МАННА НЕБЕСНА!Хамериканските бараки Ф-16 са най-добрите летящи КОВЧЕЗИ за българските летци!.................... 6/. Българите са избили ЕВРЕИТЕ през ВСВ и са ФАШИСТИ !Слушайте и изпълнявайте безпрекословно указанията на дедо ви Шорош и компания!.................................... 7/.Македония е ВЕЛИКА държава и България трябва да отстъпи историята и езика си и да върне земите от Пиринска Македония!............................................. 8/.Ердоган и Турция са ни най-добрия съсед/братя по кръв/! 9/."Истамбулската конвенция"задължително трябва да стане Конституция на Р.България!.............................. 10/.ЛиберализЪма и ГЕЙ парадите са в основата на българското общество,което трябва да отвори границите си за ЕМИГРАНТИТЕ/нашите скъпи братя мюслюмани/!........... П.П.-Водещият предаването кУУритаров с бодър глас и комсомолски пламък в очите съобщава:"ВРЕМЕ Е ЗА НОВИНИ"-т.е.за реклами! Отивам да взема още ОПОРНИ ТОЧКИ от "Дойче Веле"и "Свободна Европа"!
 • Анонимен 27.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  прав си, русия е виновна, а ти иди на психиатър
  : 7 !
 • до 27.1 27.2 до 27.1 преди 3 седмици Профил на трол?
  Психиатърът Михайлов от Драгалевската хибридна лаборатория да не се обажда кат пуле пред майка си!!!............... 1/.За всичко е виновна Русия!Тя е АГРЕСОР!.............. 2/.Путин е ГАД!Държи кокъла само за себе си и не дава нищо на Запада.............................................. 3/.Пазете се от Путинската "шпионска"инвазия!Руските шпиони ги изгонете от България!.......................... виж още ›› 4/."Северен поток"2 и "Турски поток"са зони на влияние на Русия и канали за проникване на РУСКИ НЕЛЕГАЛИ в Европа, НА ТО и САЩ!............................................. 5/.САЩ и НАТО са ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ "братушки" и когато те пръднат , ние в България трябва да дишаме в "захлас" тая МАННА НЕБЕСНА!Хамериканските бараки Ф-16 са най-добрите летящи КОВЧЕЗИ за българските летци!.................... 6/. Българите са избили ЕВРЕИТЕ през ВСВ и са ФАШИСТИ !Слушайте и изпълнявайте безпрекословно указанията на дедо ви Шорош и компания!.................................... 7/.Македония е ВЕЛИКА държава и България трябва да отстъпи историята и езика си и да върне земите от Пиринска Македония!............................................. 8/.Ердоган и Турция са ни най-добрия съсед/братя по кръв/! 9/."Истамбулската конвенция"задължително трябва да стане Конституция на Р.България!.............................. 10/.ЛиберализЪма и ГЕЙ парадите са в основата на българското общество,което трябва да отвори границите си за ЕМИГРАНТИТЕ/нашите скъпи братя мюслюмани/!........... П.П.-Водещият предаването кУУритаров с бодър глас и комсомолски пламък в очите съобщава:"ВРЕМЕ Е ЗА НОВИНИ"-т.е.за реклами! Отивам да взема още ОПОРНИ ТОЧКИ от "Дойче Веле"и "Свободна Европа"!
  : 6 !
 • допълнение 27.3 допълнение преди 3 седмици Профил на трол?
  За всичко което става по света единствено Русия е била виновна а САЩ са ангел небесен хранител, който е опасъл света със свои военни бази.
  : 12 !
 • Анонимен 26 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Дребният червен убиец в Кремъл е вече бесен, след като САЩ инсталираха под носа му, в Румъния, противоракетна система за спиране на ракети (ПРО). Русия няма повече да може да малтретира, чрез заплахи за ядрена война народите на Литва, Латвия, Естония, Финландия, Полша и да върши безнаказано кървавите си деяния като в ГДР, Унгария, Чехословакия, Афганистан, Азербайджан, Молдова, Абхазия, Южна Осети виж още ›› я, Грузия, Чечня, Украйна, Сирия – все страни нападани от Русия или нейни жертви! 1. САЩ активираха в четвъртък противоракетния щит в Европа близо десетилетие след като Вашингтон предложи на партньорите си от НАТО да ги защитават от ирански ракети и след като в крайна сметка Москва така и не прие уверенията, че системата за спиране на ракети със среден обсег (до 3000 км) не е насочена срещу нея. 2. В Южна Румъния, на 50 км от българската граница, в четвъртък представители на САЩ и НАТО ще обявят официално, че базата край Девеселу е влязла в действие. В В петък в Полша започва изграждането на втори ключов обект от щита в Източна Европа, който трябва да е готов през 2018 г. 3. Така НАТО ще получи денонощна защита, интегрирана с радарите и корабите на САЩ с противоракетни системи, които вече са разположени в Средиземно море. 4. На мястото на бившата ВВС база на Румъния са разположени 24 ракети SM-3 и радар от системата “Еджис” (Aegis). “Образно казано, противоракетната отбрана преминава от детството към възрастта на подрастващите. Предстои дълъг път тя да постигне нужния капацитет и способности”, коментира Том Карако от Центъра за стратегически и международни изследвания във Вашингтон. 5. “Вече имаме възможност да защитим НАТО в Европа. Иранците увеличават капацитета си и трябва да ги изпреварваме. Системата не е насочена срещу Русия”, заяви Робърт Бел, пратеник в НАТО на американския министър на отбраната Аш Картър. Според него скоро щитът ще бъде предаден на командването на Атлантическия съюз. 6. Русия предупреждава Запада, че така заплашва мира в Централна Европа и се опитва с румънската база да ограничи действията ѝ в стратегически важното Черно море. Позицията на Москва е, че в случай на военен конфликт щитът би дал предимство чрез неутрализиране на руския ядрен арсенал достатъчно дълго, за да могат САЩ да нанесат първи удар. 7. Преди година руският посланик в Дания предупреди страната, че военните ѝ кораби ще станат цели за руски ядрени ракети, ако на тях бъдат монтирани радари на противоракетната система. В Турция вече има американски радар и Холандия оборудва корабите си с подобна техника. САЩ са разположили команден модул в базата си в Рамщайн, Германия, а в Испания има 4 кораба като част от щита, а съюзниците помагат в разходите за използването им. 8. Системата се основава на принципа, че с радари може да се засече изстрелването на балистична ракета, да се изчисли траекторията ѝ и да бъде атакувана с ракети и унищожена, докато е в Космоса в най-високата си точка, преди да навлезе обратно в атмосферата. 9. САЩ твърдят, че руското отношение към щита е демонстрация за “стратегическа параноя” и че през 2013 г. Москва е напуснала преговори с НАТО, на които е щяла да получи обяснение как работи системата и защо не е насочена срещу Русия. Освен това от Вашингтон казват, че руснаците са предлагали с договор да се ограничат възможностите и обхвата на прехващачите на изстреляни балистични ракети. “Никое правителство не би се съгласило на това”, казва Бел, цитиран от “Ройтерс”. 10. Русия е загрижена от технология, позволяваща прехващачи да се движат с 10 км в секунда и така да унищожават руски ракети. САЩ твърдят, че не разполагат с подобно нещо. 11. Инициативата се появи през 2002 г., Вашингтон одобри изграждането на противоракетния щит в Европа през 2007 г., но той бе замразен от новия президент Барак Обама през 2009 г. за сметка на базирани по кораби ракети, които при криза бързо да бъдат разположени в Източното Средиземноморие. Обектите със сухопътно базиране останаха за по-късен етап. По-късно Обама размрази проекта. 12. Интегрираната система има бази с прехващачи в Калифорния и Аляска, които да спират евентуално ракетно нападение от Северна Корея, но в Европа основното притеснение остава Иран. 13. Въпреки споразумението за международен контрол над иранската ядрена програма на Запад, Дъглас Бари от Международния институт за стратегически изследвания (IISS) коментира, че Техеран продължава да разработва ракетни технологии и в края на миналата година е извършил два теста. “Иранците се опитват да увеличат обсега и точността на удара. Все още попадат на стотици метри от целта, но това не би ги спряло да стрелят срещу голям град или много голяма военновъздушна база”.
 • Анонимен 26.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Примитивната арогантност ,която цари в конюшната на лавро-сабачата лошадь показва нивото до което е “достигнала” в слугуването на кагебистката си альфа-сабака. Щом като за лавро-сабаките Крим е “наш”, то трябва да поназнайват ,че пък санкциите НЕ са “техни”. Няма Крим – НЯМА и отмяна на санкциите. Освен това и Чечня НЕ е тяхна, и Сибир не е техен , и Байкал не е техен и Камчатка не тяхна. От коет виж още ›› о следва ,че ПОНЕ всичко зад Урал не “принадлежи” на Путлеристан рай(Х).А също и Кьониксберг, Карелия, Кишинев….. , а понеже няма никакви руснаци в Осетия и Абхазия – също трябва да не принадлежат на путлеристите! И ако в крайна сметка се види къде няма “арийски” рашисти ,и колко “територии” НЕ им принадлежат, то от “Федералният” им Рай(Х), няма да остане и за една Федералная Рай(Х)SSия(ФР), а още по-малко за една Рай(Х)SSийска Федерация(РФ).
  : 7 !
 • до либералната ГМЕЖ по долу !!!! 25 до либералната ГМЕЖ по долу !!!! преди 3 седмици Профил на трол?
  1/.За всичко е виновна Русия!Тя е АГРЕСОР!.............. 2/.Путин е ГАД!Държи кокъла само за себе си и не дава нищо на Запада.............................................. 3/.Пазете се от Путинската "шпионска"инвазия!Руските шпиони ги изгонете от България!.......................... 4/."Северен поток"2 и "Турски поток"са зони на влияние на Русия и канали за проникване на РУСКИ НЕЛЕГАЛИ в Европа, НА виж още ›› ТО и САЩ!............................................. 5/.САЩ и НАТО са ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ "братушки" и когато те пръднат , ние в България трябва да дишаме в "захлас" тая МАННА НЕБЕСНА!Хамериканските бараки Ф-16 са най-добрите летящи КОВЧЕЗИ за българските летци!.................... 6/. Българите са избили ЕВРЕИТЕ през ВСВ и са ФАШИСТИ !Слушайте и изпълнявайте безпрекословно указанията на дедо ви Шорош и компания!.................................... 7/.Македония е ВЕЛИКА държава и България трябва да отстъпи историята и езика си и да върне земите от Пиринска Македония!............................................. 8/.Ердоган и Турция са ни най-добрия съсед/братя по кръв/! 9/."Истамбулската конвенция"задължително трябва да стане Конституция на Р.България!.............................. 10/.ЛиберализЪма и ГЕЙ парадите са в основата на българското общество,което трябва да отвори границите си за ЕМИГРАНТИТЕ/нашите скъпи братя мюслюмани/!........... П.П.-Водещият предаването кУУритаров с бодър глас и комсомолски пламък в очите съобщава:"ВРЕМЕ Е ЗА НОВИНИ"-т.е.за реклами! Отивам да взема още ОПОРНИ ТОЧКИ от "Дойче Веле"и "Свободна Европа"!
 • Анонимен 25.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  един руски троляк остана, ама най-тъпия - като развален грамофон е
  : 8 !
 • осъдила Мара задника си ,та съди другите! 25.2 осъдила Мара задника си ,та съди другите! преди 3 седмици Профил на трол?
  АРИЯ на един развален грамофон:1/.За всичко е виновна Русия!Тя е АГРЕСОР!.............. 2/.Путин е ГАД!Държи кокъла само за себе си и не дава нищо на Запада.............................................. 3/.Пазете се от Путинската "шпионска"инвазия!Руските шпиони ги изгонете от България!.......................... 4/."Северен поток"2 и "Турски поток"са зони на влияние на Русия и канали за проникване виж още ›› на РУСКИ НЕЛЕГАЛИ в Европа, НА ТО и САЩ!............................................. 5/.САЩ и НАТО са ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ "братушки" и когато те пръднат , ние в България трябва да дишаме в "захлас" тая МАННА НЕБЕСНА!Хамериканските бараки Ф-16 са най-добрите летящи КОВЧЕЗИ за българските летци!.................... 6/. Българите са избили ЕВРЕИТЕ през ВСВ и са ФАШИСТИ !Слушайте и изпълнявайте безпрекословно указанията на дедо ви Шорош и компания!.................................... 7/.Македония е ВЕЛИКА държава и България трябва да отстъпи историята и езика си и да върне земите от Пиринска Македония!............................................. 8/.Ердоган и Турция са ни най-добрия съсед/братя по кръв/! 9/."Истамбулската конвенция"задължително трябва да стане Конституция на Р.България!.............................. 10/.ЛиберализЪма и ГЕЙ парадите са в основата на българското общество,което трябва да отвори границите си за ЕМИГРАНТИТЕ/нашите скъпи братя мюслюмани/!........... П.П.-Водещият предаването кУУритаров с бодър глас и комсомолски пламък в очите съобщава:"ВРЕМЕ Е ЗА НОВИНИ"-т.е.за реклами! Отивам да взема още ОПОРНИ ТОЧКИ от "Дойче Веле"и "Свободна Европа"!
  : 14 !
Нагоре
Съвет за всяка зодия за месец МАРТ
Съвет за всяка зодия за месец МАРТ

Ето какво трябва да научи всяка зодия този месец Овен Никога няма да успеете, ако никога не полагате усилия. Телец Не можете...