Остава седмица до крайния срок на конкурса eXperience by eMAG: Dream, Create and Inspire

3026
Остава седмица до крайния срок на конкурса eXperience by eMAG: Dream, Create and Inspire
Снимка: eMag

Трима творци ще имат възможност да преобразят фасадата на НДК като част от фестивала на светлините LUNAR.

30 април е крайният срок за подаване на кандидатури в конкурса eXperience by eMAG: Dream, Create and Inspire, който ще даде шанс на трима български творци да покажат своите произведения на фасадата на една от емблематичните столични сгради – Националния дворец на културата. Арт събитието ще се проведе между 11 и 14 май 2023 г. в рамките на второто издание на фестивала за светлинно изкуство LUNAR, който ще преобрази София в огромна галерия под открито небе чрез 3D мапинг и светлинни инсталации.

Платформата за онлайн търговия eMAG продължава успешното си партньорство с фестивала за светлинно изкуство LUNAR и за втора поредна година организира конкурса eXperience by eMAG: Dream, Create and Inspire, в който ще бъдат отличени три творби, съчетаващи креативност и емоции, разказващи истории и демонстриращи умелото боравене с фасадата на сградата, както и с възможностите на 3D мапинг технологията.

Трите теми на конкурса са:

eMotions – авторски прочит на тема емоции, иновации, нови възможности;

eXplore – авторски прочит на тема търсенето (както буквално, така и преносно) и това, че да намериш „своето” нещо никога не е било по-лесно, вземайки предвид разнообразие, избор, функционалности;

eFuture – авторски прочит на тема технологиите като част от ежедневието и иновациите, които превръщат мечтите в реалност – модерност, градска среда, технологии, зелени иновации и социална отговорност, образование.

Документите за участие, правилата на конкурса, техническите изисквания за кандидатурите, както и инструкции за подаването им се намират на страницата на eXperience by eMAG: Dream, Create and Inspirehttps://www.emag.bg/lps/lunar-2023. Всеки автор може да участва в повече от една категория, като освен възможността да покажат своето творчество на една от най-знаковете сгради в София, eMAG осигурява и специални награди за тримата победители – ваучер на стойност 1500 лв., всеки от които може да бъде използван за продукти, предлагани от eMAG на платформата. Победителите ще бъдат избрани от петчленно жури и обявени на 5 май 2023 г. на страницата на конкурса.

Един от победителите в конкурса на eMAG миналата година – Антонио Йоцов– беше избран да участва със свой проект и във Festival of Lights в Берлин, с творбата си „Simply Magical”, която озари фасада в най-стария квартал в града – Nikolaiviertel. Пилотното издание на фестивала в София миналата година бе посетено от над половин милион души, като светлинната инсталация под егидата на eMAG предизвика не само въображението на младите артисти, но и множество позитивни реакции от страна на публиката.

„Да залагаме на непрекъснати иновации, разкриващи днес потенциала на дигиталното бъдеще, и да създаваме нови начини, с които животът става по-пълноценен, е в основата на мисленето на eMAG като компания. За втора година, съвместно с организаторите на LUNAR ще реализираме конкурса eXperience by eMAG: Dream, Create and Inspire, за да споделим тези ценности с публиката, да подкрепим българските творци и да подарим на жителите и гостите на София едно незабравимо изживяване”, каза Мирослава Станева, бранд маркетинг мениджър на eMAG България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com