X
 
 

Стартира Четвъртото издание на Gabrovo Game Jam

588 0
Стартира Четвъртото издание на Gabrovo Game Jam
Снимка: Музей на хумора и сатирата
За четвърта поредна година от 31 януари до 2 февруари 2020 в Музея на хумора и сатирата в Габрово ще се проведе Gabrovo Game Jam, част от най-големия хакатон за разработка на игри в света - GlobalGameJam (http://globalgamejam.org/). Реализацията на събитието разчита на регионално и национално сътрудничество между организации,работещи в сферата на ИТ, културата, образованието, технологиите.

Журито, което ще оценява игрите на отборите е в състав: доц. д-р инж. Росен Иванов от катедра КСТ на Техническия университет Габрово, графичният дизайнер от Велико Търново Александър Петров и Маргарита Доровска – директор на Музея на хумора и сатирата.

Музеят на хумора и сатирата представя Карикатурен салон 2019

На 18 октомври Музеят на хумора и сатирата представя традиционното си есенно събитие, с фокус карикатура. В Карикатурен салон 2019 са...

Сред записаните за участие през тази година правят впечатление и доброволци от Техническата гимназия в Габрово, които нямат право пълноценно да се включат в надпреварата поради ненавършени 18 години, но със сигурност ще научат много нови неща от останалите участници.

Gabrovo Game Jam ще започне с кратка презентация на тема „Сериозни игри“ (serious games), с която ще бъде представен потенциалът на игрите да се използват като инструмент за адресиране към сложни и често травматични ситуации. Днес този тип игри се разработват най-вече за целите на образованието, маркетинга и рекламата, бизнеса и управлението, здравеопазването, екологията, отбраната и сигурността, културата и изкуството, хуманитарните дейности, политиката и науката.

Участниците ще бъдат провокирани и от изложбите в музея – както от постоянните, така и от Нонумент, Обезглавявания на Николай Панайотов и Карикатурен салон 2019.

Темата, обявена от Global Game Jam, ще стане известна в петък, 31 януари, точно в 17:00 часа. През тези 48 часа на Gabrovo Game Jamще има и още много изненади.

Есенният изложбен сезон в Музея на хумора и сатирата стартира с откриването на "Обезглавявания" на Николай Панайотов

Начало на есенния изложбен сезон в Музея на хумора и сатирата поставя откриването на "Обезглавявания" на Николай Панайотов. Вернисажът ...

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално