В Сливен откриват Национална изложба с комикси

558
В Сливен откриват Национална изложба с комикси
Снимка: БГНЕС

„Национална изложба с комикси“, която е част от Националната кампания за толерантност „Аз съм тук и мога да ти бъда приятел“, ще бъде експонирана в Художествена галерия „Димитър Добрович“ в Сливен, съобщиха организаторите от Фондация “Милосърдие“ и Дневен център за възрастни хора с психични увреждания в Сливен. Днес в 12:00 часа ще бъде открита изложбата и ще може да се види до 29 юли, съобщи Агенция „Фокус“.

Целите на кампанията са създаване на повече възможности за утвърждаване на позитивния модел на възпитание, както в семейството, така и в обществото, промяна на обществените нагласи, произтичащи от различието (пол; раса; етническа принадлежност; физически белези и т.н.) и създаване на междукултурно единство и уважение на различното мнение, на многообразието. Сред целите на кампанията са още насърчаване на толерантно и солидарно отношение между поколенията - децата, младежите, възрастните и спрямо хората с увреждания, както и към природата и животните, подкрепа на социалното включване на уязвими групи и формиране на активно отношение на обществените нагласи към толерантността във всичките й многолики проявления и насърчаване на поведение на разбирателство и ненасилие.

Проф. Божидар Попов предлага да бъде създаден мозъчен тръст

Професор Божидар Попов е разработил програма за изход от световната икономическа криза и намаляване на негативните ефекти върху околнат...

В конкурса взеха участие 71 творци, чиито проекти са класирани в четири категории: 18+; I-IV клас; V-VIII клас и IX-X клас. Авторите на отличените творби от Сливен ще бъдат наградени, а всички участници в конкурса имат грамоти. Националната изложба, ще бъде експонирана в минимум 30 града в страната, която ще продължи своето турне до края на 2016 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com