70 асеновградчани депозираха подписка до омбудсмана заради шум от наргиле бар

6661
70 асеновградчани депозираха подписка до омбудсмана заради шум от наргиле бар
Снимка: Actualno.com

70 подписа събраха асеновградчани, обявявайки се пред официалните институции срещу дейността на билярд и наргиле бар, разположен в близост до гимназия в града. Хората твърдят, че в продължение на 4 години са подложени на постоянен психически тормоз през нощта - след 22:00 ч.

"Често, дори редовно, затварят рано сутрин в 07:30 ч., когато голяма част от нас излизат за работа. Не можем със сигурност да кажем дали там се употребяват и разпространяват забранени упойващи вещества. Знаем, че се пушат наргилета. Употребява се и алкохол. Чуваме, че се играят хазартни игри, залагат се суми. Непрекъснато има множество паркирани автомобили, дори и пред гаражите ни, пречейки да ги ползваме и това става често пъти повод за скандали между живеещите в непосредствена близост до обекта и посетителите му", обясняват в жалбата си гражданите. Те подчертават и силния непрекъснат шум, идващ от заведението и нарушаващ нощната тишина, с което се показват и разпоредбите на община Асеновград и законовите норми.

Симеонов недоволства от отхвърлената забрана за пушене на наргиле на закрито

Неудовлетворени сме от отхвърлянето на забраната за пушене на наргиле в закрити помещения. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов по...

Асеновградчаните уточняват, че са сигнализирали за проблема в Регионална здравна инспекция (РЗИ) - Пловдив и на спешен телефон 112, но резултатът от това е бил краткотраен. Срещу билярдната зала (от другата страна на улицата) се намира ПГ "Свети Димитрий Солунски". По думите на жалващите се граждани, много от учениците от школото също посещавали обекта.

"Питаме се, видео наблюдението, което са поставили, да следят колите си ли е, или кой ще дойде на проверка, за да реагират навреме и да прикрият нередностите... Непрекъснато получаваме обиди, закани, подкрепени с нецензурни думи. Няколко пъти сме наблюдавали, че пред билярдната зала пристига Бърза помощ, за да помогне на деца, които повръщат (от алкохол или упойващи вещества, не се знае)", пишат в жалбата си асеновградчаните.

В заключение те отправят молба да бъде извършена необходимата проверка, депозирайки подписката си към омбудсмана на България, Районната прокуратура в града и община Асеновград. Жалбата е подадена от жители на 3 улици - "Панайот Сребров", "Костурно" и "Свети Димитър". От Районна прокуратура - Асеновград потвърдиха за Actualno.com, че по случая вече се работи, като е разпоредена проверка и когато резултатът от нея е готов, същият ще бъде съобщен.

Отхвърлиха въвеждането на забрана за пушене на наргиле на закрито

Парламентът отхвърли въвеждането на забрана за пушене на наргиле на закрито. Тя бе заложена в измененията в Закона за здравето, но не б...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Започват Майски културни празници на Асеновград

"Танцова фиеста" с пълен площад и безброй танци в Асеновград (СНИМКИ)

Асеновргад посреща празниците със 150 знамена за гражданите и тържествен концерт

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com