Асеновградчанка скочи срещу работодател – не плащал отпуски

8632
Асеновградчанка скочи срещу работодател – не плащал отпуски

Шивашка фирма от Асеновград мами работници, като не им изплаща неползвани от полагащия им се платен годишен отпуск дни. Това твърди Юлия Батинкова – един от служителите на „Синета – Елена Янкова“.

Жената разказа пред Actualno.com, че фирмата ѝ дължи над 100 лева обезщетение за 10 дни отпуск от 2013 година. Юлия има да взима и още пари за частично неползван отпуск за 2014 г., 2015 г., а скоро и за 2016 г. Асеновградчанката обяснява, че обещанието на собствениците е да ѝ изплатят сумата, но е поставено условие - когато имат средства. Юлия Батинкова сподели, че поради онкологично заболяване преди години е претърпяла хирургична операция. Вследствие на случилото се тя е получила и решение от ТЕЛК, като в момента е „пенсионер по болест“.

29 непълнолетни асеновградчанки са станали майки тази година

300 бебета са проплакали в Родилно отделение на МБАЛ-Асеновград за първите девет месеца на 2016 г. Статистиката съобщи за Actualno.com ...

Жената твърди, че въпросната фирма не заплаща и трите болнични дни, предвидени от Закона за изплащане от работодателя. „Не си само ти, нямам пари.“ Така й било отговаряно, щом Юлия си потърсела дължимото. След няколко конфликтни ситуации със своите ръководители, на 26.09.16 г. асеновградчанката подала сигнал до Инспекцията по труда в Пловдив и едновременно с това – молба за напускане. По думите на Юлия, цялостната проверка от Инспекцията по труда все още не е приключила. Батинкова е единствената, оспорила действията на своите работодатели от шивашката фирма. Жената обясни, че заради ТЕЛК-овото решение има право общо на 25 дни платен годишен отпуск, но това правило се нарушавало.

Собственичката предоставяла на всеки от напускащите по една декларация, в която всеки напускащ удостоверявал чрез подписа си, че не дължат нищо на фирмата, разказва Юлия. Екипът ни се свърза с представители на „Синета – Елена Янкова“. Собственичката на фирмата – Елена Янкова – бе категорична, че не желае името на предприятието ѝ да бъде коментирано или компрометирано в публичното пространство по какъвто и да е начин или повод и заяви в писмен вид своето право на отговор: "Въпросната госпожа е на работа при нас до 26.10.16 г., когато ѝ изтича предизвестието. Всички използвани досега дни с подадени молби за отпуск от нея и резюлирани от работодател са изплатени по ведомост. Не желая фирмата ми да бъде публично замесвана в необосновани твърдения!".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com