X
 
 

Близо 20 000 лв. за благотворителност събра Общински младежки съвет - Асеновград

873 0
Близо 20 000 лв. за благотворителност събра Общински младежки съвет - Асеновград
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова
Близо 20 000 лева за благотворителност през цялата 2019 г. са събрали младежите от Общинския младежки съвет в Асеновград. За сравнение, през предходната година сумата е в размер на около 1 600 лева. Средствата през 2019 г. са събрани от 13 проведени инициативи в подкрепа на нуждаещи се асеновградчани. Сред тях са: Николай Иванов, страдащ от рак на дебелото черво, познат като Ники от "Горни Воден"; Лизавета Иванова, на която се провежда терапия за борба със заболяването "Множествена склероза"; Ева Чолакова, заболяла от "Сарком на Юинг" и много други.

Част от инициативите на младежите бяха насочени и към подрастващото поколение, а целта им бе образователна и мотивираща. Мероприятията, които проведоха в тази насока, бяха в областите история, култура, изкуство, музика, спорт и други. Интересен бе патриотичният урок, който се състоя в Деня на народните будители - 1-ви ноември. Проведени бяха и два благотворителни футболни турнира, базари, концерти.

Шефът на Apple дава цялото си състояние за благотворителност

Изпълнителният директор на американската корпорация Apple Тим Кук планира да даде цялото си състояние за благотворителност, като си зап...

Сега младежите си поставят нова цел - да надминат постигнатото до момента и през 2020 г. събраните в помощ на нуждаещи се асеновградчани средства да бъдат в много по-голям размер. Началото за тази година ще бъде поставено с благотворителна кауза, която ще се състои на празника Свети Валентин в Асеновград, но каква точно ще бъде тя, засега остава в тайна.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители