X
 
 

ДАНС провери сигурността на помпена станция "Лаково" край Асеновград

861 0
ДАНС провери сигурността на помпена станция "Лаково" край Асеновград
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова
Държавната агенция по национална сигурност (ДАНС) и Министерството на вътрешните работи (МВР) извършиха проверка на помпена станция в Асеновград, като част от националната акция. Служителите са проверили сигурността в обекта - охрана, видеонаблюдение, достъпност, заключване, записват ли се на входа хората, които влизат и т.н.

Това съобщи за Actualno.com шефът на ВиК - Асеновград инженер Димитър Кавалджиев. Той уточни, че проверената помпена станция "Лаково" освен портиери, разполага и с денонощна охрана, извършвана от външна фирма, както и кучета пазачи. Кавалджиев обясни, че проверката е преминала успешно и обектът отговаря на законовите изисквания за сигурност. Той уточни, че асеновградското дружество не разполага с язовири, които да ползва за водочерпене.

Възобновяват съдебното следствие срещу шефа на ВиК – Добрич

Възобновява се съдебното следствие срещу отстранения от длъжност изпълнителен директор на ВиК – Добрич Тодор Гигински заради недо...

Асеновград се захранва от няколко водоема. 4 от тях са с вместимост 1 000 кубика на помпена станция "Лаково", а други 2, 1 500-кубикови са над помпена станция "Лаково". В "Параколово" има 2 водоема по 500 кубика, а в квартал "Изток" са също два, но 900-кубикови. "Няма място за притеснение, от гледна точка на количествата и за да се запази тази тенденция се надяваме да има достатъчно и периодични валежи от дъжд", каза Кавалджиев.

Той допълни, че от около година Асеновград е разделен на райони по отношение на водоснабдяването. Източната се захранва от помпена станция "Лаково", западната - от водоемите над помпена станция "Лаково", а висока зона - от другите 2 станции. По думите на шефа на ВиК - Асеновград това допринася за по-доброто водоснабдяване и не позволява спиране на водата в целия град, в случай на авария, а само в зоната на повредата.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители