X
 
 

Дарение подпомогна закупуването на нов белодробен апарат за МБАЛ-Асеновград

1930 0
photo of Дарение подпомогна закупуването на нов белодробен апарат за МБАЛ-Асеновград
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова
С нов апарат, който предоставя възможност за оценка на всички жизнени функции и подробна характеристика на белите дробове, се сдоби МБАЛ-Асеновград. Модерната машина вече е монтирана в Отделението по анестезиология и интензивно лечение на асеновградската болница. Апаратът притежава съвременен режим на вентилация, който подпомага функцията на белия дроб при тежка форма на пневмония, например.

Финансовата му стойност е в размер на 24 000 лева, като 10 000 лева от тях са дарение за болничното заведение. Останалата част от сумата е осигурена от бюджета на МБАЛ-Асеновград. В Отделението по анестезиология и интензивно лечение на асеновградското лечебно заведение се приемат едни от най-тежките случаи, сред които са пациенти с мозъчен инсулт или дихателна недостатъчност, вследствие на усложнение на инфекции и други. Звеното разполага общо с шест подобни апарата, но заради сериозното им натоварване два от тях са дефектирали, и то още преди месеци.

Грипната епидемия се отменя в още области в страната

От днес, 05 февруари, РЗИ-Враца отменя грипната епидемия и противоепидемичните мерки на територията на област Враца. От утре, 06 февру...

По думите на управителя на МБАЛ-Асеновград - доктор Иван Червенков, закупуването на новата апаратура се случва съвсем навреме, тъй като в такъв момент на епидемичен бум на болни от грип ежедневно се налага приемът и лечението на пациенти с усложнения, достигнали до пневмония. В такива случай болните се поставят на командно дишане с цел да се подпомогне функцията на белите дробове. В тази връзка, Червенков уточнява, че броят на хоспитализираните, вследствие на усложнения от грип, намалява и ситуацията в Асеновград постепенно се успокоява. Общо 46 души са били приети в началото на миналата седмица, като към момента броят им е намалял до 40.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Седмичен хороскоп за 19-25 август

Овен Това е седмица, в която да не се претоварвате. Възможно е да се наложи да поемете чужди задължения за известно време, но се договорете за срок,...