Ремонтират общинския басейн в Асеновград

6558
Ремонтират общинския басейн в Асеновград

Между 15 000 лева и 20 000 лева от бюджета на Дейност „Пазари и тържища“ към община Асенoвград ще бъдат отделени за ремонт на Градския басейн.

Това е максималната стойност на предвидената сума. Текущ ремонт на обекта се извършва както всяка година, така и тази. Той включва пребоядисване и освежаване там, където е необходимо по трите различни по размери басейни, оградите и други съоръжения.

80 човека за земеделие в Португалия се търсят от Бюрото по труда в Асенoвград

Точно 80 земеделски и селскостопански работници за бране на малини, грижа по растенията и други, както и рибари за сезонна работа се тъ...

„Надяваме се, че няма да изхарчим всички средства, които сме планирали за ремонт на Градския басейн. Когато ремонтните дейности приключат можем да кажем с точност какво е извършено и да съобщим сумираната обща стойност.“, каза за Actualno.com управителят на „Пазари и тържища“ към Община Асеновград Антония Стоянова.

Временно назначеният персонал отново ще се състои от двама спасители, лекар и медицинска сестра, хора по поддръжка на съоръженията и по грижа за тревните площи, както и хигиенист. Месечните им възнаграждения засега не са ясни и няма да бъдат оповестени, преди да се подпишат съответните документи.

Студеното време и валежите от дъжд са причина откриването на плувно лято 2017 г. в Асенoвград да бъде отложено, вместо да стартира, както обичайно - в началото на юни. „Прогнозата за предстоящите няколко дни отново е за дъждовно време и затова е безсмислено предварително да се назначава персонал, тъй като няма да има клиенти.“, посочи Стоянова. Затова се планира през следващата седмица сезонът да бъде официално открит и Градският басейн в Асеновград да посреща желаещи да плажуват, стига да не вали и времето да позволи.

Тази година обектът ще е отворен за посетители и през септември, ако температурите на въздуха останат високи. Припомняме, че ремонт на общинският Градски басейн бе извършен през миналата година. Съоръжението бе пребоядисано изцяло и бе обновена маркировката за спортуващите.

Търсят безработни за „Личен асистент“ на хора с увреждания

Нов проект на обща стойност близо 391 000 лева стартира в община Асеновград. Целта е да се подпомогне намирането на работа за трудно по...

Само подновяването на обекта тогава костваше около 15 000 лева от бюджета на „Пазари и тържища“. Засега цените за ползване на Градския басейн в Асенoвград остават същите, каквито бяха миналогодишните, тъй като те са определени с решение на Общинския съвет в града.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Започват Майски културни празници на Асеновград

"Танцова фиеста" с пълен площад и безброй танци в Асеновград (СНИМКИ)

Асеновргад посреща празниците със 150 знамена за гражданите и тържествен концерт

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com