300 000 полицаи ще бъдат мобилизирани в Турция за новогодишните празници

2425
300 000 полицаи ще бъдат мобилизирани в Турция за новогодишните празници
Снимка: Getty images/Guliver

Докато Турция се подготвя да посрещне новогодишните празници в цялата страна, вътрешното министерство се готви да разположи стотици хиляди свои служители, за да гарантира безопасността и реда по време на празненствата, съобщи вестник Daily Sabbah.

Над 300 000 полицаи и служители по сигурността ще бъдат разположени в цяла Турция, за да гарантират реда и безопасността по време на тазгодишните новогодишни празници.

Джихадист се взриви в Газиантеп, има ранени полицаи

Активист на групировката Ислямска държава се самовзриви при операция на турската полиция късно вчера в град Газиантеп, югоизточна Тур...

Според министерството 233 723 полицейски служители и 83 398 жандармеристи ще дежурят в големите градове в цялата страна, подпомагани от над 700 въздушни и морски плавателни съдове.

В нареждане, изпратено до губернаторите в цялата страна, министерството нареди на всички провинции да повишат сигурността на обществените сгради и предупреди градовете, в които пристигат голям брой туристи през зимата, да предприемат необходимите предпазни мерки на летищата, гарите и автобусните терминали.

Ски туризмът се увеличава в Турция през последните две години, според специалисти в туристическия сектор, което превръща Турция в процъфтяваща дестинация за ски почивка. Миналата година около 6 милиона местни и чуждестранни туристи, пристигнаха в ски зоните в Турция. Тази година броят им се очаква да достигне 6,5 милиона души.

Министерството заяви, че около 60 000 служители на службите за сигурност, заедно с около 800 превозни средства ще бъдат разположени в Истанбул, където мерките за сигурност вече бяха повишени до най-високо ниво като предпазна мярка, тъй като градът е домакин на най-големите тържества в страната.

Полицаи и бойци на "Ислямска държава" загинаха при престрелка в Турция

Двама полицаи и няколко бойци на групировката „Ислямска държава“ са били убити по време на престрелка, след като власите пр...

Площад Таксим, разположен в сърцето на Истанбул, е най-оживеното място за събиране на онези, които искат да посрещнат Новата година със своите съграждани и туристи. По тази причина на площада също ще бъдат повишени мерките за сигурност, тъй като терористичната атака на Нова година срещу нощен клуб в Истанбул Рейна преди три години все още е жива в съзнанието на мнозина.

В началото на 1 януари 2017 г. терорист от ИДИЛ стреля в популярния тогава нощен клуб Рейна, където стотици празнуваха Нова година, уби 39 души и рани 79 други. Стрелецът, родом от Узбек призна пред полицията, че първоначалният му план е бил да извърши нападение на площад Таксим.

Министерството на вътрешните работи каза също, че в цялата страна ще бъдат създадени контролно-пропускателни пунктове в съответствие с предпазните мерки за сигурност, насочени към идентифициране на нелегални имигранти, които се опитват да преминат в Гърция, докато акцентът се запазва върху празненствата.

Междувременно министерството също обяви едновременни операции в Турция преди празниците, като над 70 000 служители на силите за сигурност са арестували 1320 заподозрени в операция „Безопасност и мир“. Според министерството, при операцията са иззети и 2668 литра и 4620 бутилки нелегален алкохол.

14 турски полицаи загинаха при бомбена атака в Източна Турция

14 турски полицаи загинаха при бомбена атака в Източна Турция. Кюрдската работническа партия - ПКК е поела отговорността за поредния т...

На 24 декември при едновременни операции в няколко турски провинции беше иззето рекордно количество от 256 тона алкохол и стотици хиляди бутилки, капачки за бутилки, етикети и фалшиви данъчни стикери, припомня БГНЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

САЩ изграждат кей, за да доставят хуманитарна помощ в Ивицата Газа

Израел изтегли ключова бригада от Ивицата Газа - затишие преди операцията в Рафах

Китай е приютил кораб с оръжия от Северна Корея за Русия: Сателитни снимки

Служител на "Хамас": Ще хвърлим оръжията, ако има решение за две държави

Ако протестираш, умираш! Иран осъди рапър на смърт (ВИДЕО)

"Направиха ни по-силни": Северна Корея за санкциите на САЩ

Обществените поръчки на медицински изделия в Китай под съмнение: ЕС започва разследване

Ердоган обещава срещите му с опозицията да станат редовни

Екстремна жега в Банкок

Пекин: Помощта на САЩ за Тайван е прострелване в крака

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com