45 души загинаха при нова вълна от руски въздушни удари в Сирия

5896
45 души загинаха при нова вълна от руски въздушни удари в Сирия
Снимка: Gettyimages.com

Най-малко 45 души са били убити при вълна от руски въздушни удари в северната част на държаната от сирийския режим провинция Латакия, заяви наблюдаваща група, цитирана от АФП.

„Най-малко 45 души са били убити при въздушни удари над района Джабал ал Акрад“, заяви Рами Абдел Рахман, директор на Сирийската обсерватория за правата на човека.

САЩ и Русия ще подпишат споразумение, за да избягват контактите помежду си в Сирия

САЩ и Русия ще подпишат споразумение, което да уточнява как пилоти на двете държави да избягват контакти помежду си в небето над Сирия,...

„Сред тях има цивилни, но все още уточняваме броя им“, добави той.

От Обсерваторията заявиха, че бунтовнически командир и семействата на бунтовници са сред загиналите, като добави, че десетки са ранени и броят на загиналите се очаква да се повиши. Невъзможно е да се уточни колко са загиналите докато не премине вълната от въздушни удари и организацията разполага с предварителни доклади.

Опозиционните сили имат позиции в района Джабал ал Акрад, намиращ се в северната част на крайбрежната провинция Латакия. Провинцията е крепост на правителствените сили и родно място на семейството на сирийския президент Башар Асад.

Латакия е ключова за руските въздушни удари, откакто Москва започна кампанията си на 20 септември.

Международен орган да следи ситуацията в Близкия изток, предлага Гърция

Гръцкото външно министерство предложи да се създаде международен орган, който да следи ситуацията в Близкия изток, да регистрира престъ...

Русия твърди, че нейните удари са насочени срещу „Ислямска държава“ и други „терористи“, но бунтовниците и техните поддръжници заявяват, че Москва се фокусира повече върху опозиционните на Башар Асад сили.

Припомняме, че на 16 октомври 80 души загинаха в следствие на вълна от руски въздушни нападения, подкрепящи сирийските правителствени сили на терен, които засегнаха големи цивилни зони в провинциите Хомс и Алепо. Тогава сред бомбардираните от руските самолети обекти, е била полева болница в южните части на Алепо. Десетки са загиналите и ранените. При атаките са били убити трима членове на въоръжената група Фронт ал Нусра, когато руски снаряд попада върху колата им.

Сирийската обсерватория за правата на човека съобщи, че въздушните удари са бомбардирали градовете Талбиса и Растан, както и селата Дейр Малла, Дар Кабира и Халидия, на няколко километра от град Хомс. При нападението на терен са участвали бойци на Хизбулла, както и правителствени сили. Активисти съобщиха пред Ал Джазира, че най-малко 14 цивилни са били убити при въздушни удари над център за подслоняване на вътрешноразселени хора в Дейр Малла.

Автор: Руслан Трад

Присъствието на "Хизбула" в Сирия по-голямо откогато и да е било

Ръководителят на шиитското движение „Хизбула“ заяви, че неговата група води „критична и окончателна битка“ в ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com