Ердоган ще оттегли съдебните искове за обиди към него

1079
Ердоган ще оттегли съдебните искове за обиди към него
Снимка: Gettyimages.com

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че ще оттегли всички съдебни искове за обиди по негов адрес. Ердоган говори снощи на събитие в Анкара, организирано в памет на убитите и ранените при неуспешния опит за преврат на 15 юли.

Само веднъж ще простя и ще оттегля всички искове за многото случаи на неуважение и обиди, които бяха отправени към мен, каза турският президент.

Референдум може да реши въпроса за смъртното наказание в Турция

Въпросът за връщането на смъртното наказание в Турция може да бъде разгледан на референдум. Това заяви външният министър на страната ...

Преди време министърът на правосъдието съобщи, че в страната са заведени 1 845 съдебни дела за обида на президента. Сред подсъдимите са лидери на опозиционни партии, както и хора, публикували коментари в социални медии. Ердоган вече спечели няколко подобни дела, припомня ДПА, цитирана от БНР.

Турският президент също така призова страните от Запада да не се месят във вътрешните работи на Турция: "Искам изрично да подчертая следното - всяка страна и всеки лидер, който не е заинтересован от демокрацията в Турция, правата на живеещите в нея и бъдещето на нацията, а се вълнуват от това на пучистите, не е наш приятел. И трябва да е наясно с това. Особено западните лидери, които дадоха гласност на своите опасения спрямо предстоящия период вместо да изразяват симпатии и съпричастност към нас след случилото се. Тези, които застават зад предприетите от дадени държави извънредни мерки срещу заплахи, които не са измерими с това, пред което Турция премина, разкриха своята неискреност към нас, критикувайки страната ни на фона на пуча".

"Някои ни дават съвети, твърдят, че се тревожат. Не се бъркайте в чужди работи", гледайте си своята работа, призова Ердоган. В коментар на чистката на десетки хиляди държавни служители, заради предполагаеми връзки с ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, Ердоган каза, че Турция ще отстрани толкова хора, колкото е необходимо.

Междувременно истанбулската прокуратура арестува 17 журналисти по подозрение във връзки с ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, който според властите стои зад опита за преврат в Турция на 15 юли, предаде Франс прес. В същото време съдът освободи четирима от задържаните по-рано представители на медиите, съобщава Анадолската агенция. Сред преврата в Турция, властите са издали 88 заповеди за арест на журналисти. По-рано турското правителство закри 3 информационни агенции, 16 телевизии, 23 радиа, 45 вестника и 15 списания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Иранският президент се закани да унищожи Израел, ако атакува

Израелската армия: Важен член на ПВО звеното на "Хизбула" е убит при удар в Ливан (ВИДЕО)

Банките в ОАЕ дават глътка въздух на хората след наводненията

Обидил мюсюлманите: В Индия се ядосаха на Нарендра Моди (ВИДЕО)

Военни хеликоптери се разбиха в Малайзия, 10 жертви (ВИДЕО и СНИМКИ)

Ким Чен Ун наблюдава учение, симулиращо "ядрена контраатака"

"Високо напрежение": "Хизбула" атакува израелска база с десетки ракети "Катюша"

Ново силно земетресение разлюля Тайван

Панихида и в Истанбул за 40 дни от кончината на патриарх Неофит

NYT: Израел е планирал голям удар по Иран, включително край Техеран

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com