Изгониха американски командоси от Либия

4639
Изгониха американски командоси от Либия

Американски командоси, пристигнали с военен самолет на авиобаза в Либия, бяха приканени да напуснат страната в най-кратки срокове, съобщава NBC News.

"Американски военен самолет се приземи на наша база с 20 войници на борда без предварително съгласуване", се казва в съобщение във Facebook, публикувано на страницата на либийските ВВС. В него се отбелязва, че военните пристигнали в пълна екипировка – те били облечени в бронежилетки и въоръжени с най-нови оръжия със заглушители, както и с уреди за нощно виждане и средства за навигация.

Франция: "Ислямска държава" разширява териториите си в Либия

Френският министър на отбраната Жан-Ил ле Дриан заяви пред международни медии, че групировката "Ислямска държава" се разпространява към...

Представители на ВВС на САЩ потвърдили, че 20 командоси са пристигнали в авиобазата, но те били приканени да напуснат нейната територия заради това, че американското командване съгласувало тяхната мисия с американските части, но не и с представителите на либийските ВВС.

След свалянето на либийския лидер Муамар Кадафи през 2011 година и гражданска война, разгоряла се след това, в страната действат две правителства – демократично избраното и признато от световната общественост работи в Тобрук, а ислямското – в Триполи.

На 17 декември страните с посредничеството на ООН подписаха споразумение за създаването на правителство на националното единство, но комуникацията между тях все още е затруднена.

 

В Рим се постигна съгласие за правителство на националното единство на Либия

Със споразумение завърши в Рим международната среща за Либия, организирана по предложение на Италия, Съединените щати и ООН. Форумът съ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com