Израел прие предложението на Египет за прекратяване на огъня

14325
Израел прие предложението на Египет за прекратяване на огъня
Снимка: Getty Images/Guliver

Израелският кабинет за сигурност прие тази сутрин предложението на Египет за прекратяване на огъня с палестинското движение "Хамас" в Ивицата Газа, съобщи говорител на премиера Бенямин Нетаняху, предаде БГНЕС.

Съгласно египетското предложение въоръжените действия трябва да бъдат прекратени в 06.00 ч. по Гринуич, посочи говорителят Офир Генделман.

Палестинците от "Хамас" обаче отхвърлиха инициативата на Кайро.

Израелското военно радио уточни, че решението на кабинета за сигурност, в който влизат основните "силови" министри, е било взето няколко минути преди определения срок. То обаче не съобщи подробности с какво мнозинство е било взето решението, кабинетът не е единодушен по въпроса за прекратяването на огъня с "Хамас".

Израел обаче ще възобнови силовите действия в Ивицата Газа, ако "Хамас" наруши режима на прекратяване на огъня, предаде ИТАР-ТАСС.

Щатите предупредиха Израел да не праща пехотинци в Газа

Съединените щати отправиха предупреждение към най-близкия си партньор на международната сцена Израел да не провежда сухопътна операци...

Такова решение е взел кабинетът за сигурност на Израел, като е утвърдил мирната инициатива на Египет, предвиждаща безусловно прекратяване на огъня в Ивицата Газа.

Израелският външен министър Авигдор Либерман и икономическият Натали Бениет застанаха срещу инициативата на Египет, но останалите членове на кабинета я подкрепиха.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com