Китай регистрира най-бавния си икономически растеж от 24 години

8809
Китай регистрира най-бавния си икономически растеж от 24 години
Снимка: Getty Images / Guliver

Китай е регистрирал най-бавния си икономически растеж за последните 24 години, сочат нови данни, разпространени от Пекин, според които тенденцията се очаква да продължи и през 2015 г., предаде радио Voice of America.

Правителството на Китай оповести във вторник, че през 2014 г. китайската икономика е отчела ръст от 7,4%. Според анализатори, показателите биха могли да бъдат и по-лоши предвид увеличението на лошите банкови кредити през изминалата година и падането на цените на недвижимите имоти.

Китайската икономика изживява по-тежки времена

Икономическият прираст на Китай през 2014 година силно се забави, хлъзгайки се до невиждано от 24 години равнище, показват резултати...

Очаква се цените на имотите да продължат да оказват негативно влияние на икономиката през 2015 г., като може да засегнат други сектори на икономиката. Експерти се опасяват за установяване на дефлационен цикъл, който ще забави търсенето в редица сегменти от китайския вътрешен пазар.

Според Световната банка продължаването на тенденцията за забавяне на темпа на икономическия ръст в Китай може да окаже влияние на световните пазари, като инвертира позитивния ефект от увеличаващата се икономическа активност в американския и британския трудов пазар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com