Кремъл: Абсурдно е да се говори за заплаха от Русия

6481
Кремъл: Абсурдно е да се говори за заплаха от Русия
Снимка: Gettyimages

Русия и НАТО имат обширно поле за сътрудничество, ако алианса се отдръпне от абсурдната риторика за мнимата руска заплаха.

Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Кремъл: Засилването на НАТО в Черно море ни кара да вземем предпазни мерки

Засилването на присъствието на НАТО в Черно море, включително чрез привличане на държави извън черноморския район, ще наложи Руската фе...

"Абсурдно е да се говори за заплаха, която произлиза от Русия, когато в центъра на Европа гинат десетки хора, а Близкия изток всеки ден гинат стотици хора. Трябва да си изключително късогледа организация, за да изопачаваш акцентите“, посочи Песков пред журналисти.

"Срещата на НАТО ще обяви за стремеж към конструктивен диалог с Русия, всички съюзници са единни в това", заяви междувременно генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг при пристигането на форума във Варшава.

Ние ще вземем решение за засилване на отбраната и на сдържането, но ние също смятаме да изпратим ясно послание, че ще продължим да се стремим към конструктивен диалог с Русия. Смятам, че този подход – отбрана и диалог - е единственият жизнеспособен дългосрочен подход към Русия“, подчерта Столтенберг пред журналисти.

„Аз ценя, че всички съюзници са единни в подкрепата на този подход. Ние сме единни в нашите усилия за отбрана и сдържане, но ние също сме единни относно засилването на диалога с Русия“, отбеляза още норвежкият ръководител на алианса.

Spiegel: Зад кибератаките от името на ИД стои Русия

Правоохранителните органи на Германия смятат, че зад кибератаките, извършвани от групата хакери, известна под названието "Кибер-халифат...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com