Обама обещава, че американските командоси в Сирия няма да воюват с ИД

7760
Обама обещава, че американските командоси в Сирия няма да воюват с ИД
Снимка: Gettyimages.com

Американските спецчасти, които бяха изпратени в Сирия, няма да вземат участие в бойните действия срещу "Ислямска държава". Това заяви в интервю за NBC президентът на САЩ Барак Обама, предаде БГНЕС.

"Не изпращаме наши военнослужещи в Сирия, за да се сражават срещу "Ислямска държава", заяви американският президент, като обаче избягна пряк отговор на въпроса на водещия: "Изпращането на спецчасти не е ли в разрез с вашето обещание, че американски войник няма да стъпи на сирийска земя?" Президентът на САЩ уточни само, че тези специални части "помагат" на умерената сирийска опозиция с логистика и обучение. Американските десантчици са не повече от 50 души, подчерта американският държавен глава.

Великобритания се готви да се откаже от участие в операции срещу ИД

Великобритания по всяка вероятност ще се откаже от участие във военна операция срещу "Ислямска държава" в Сирия, предаде БГНЕС. Британ...

Обама отбеляза, че по-рано САЩ вече са провели операция на сирийска територия по освобождаването на заложници с участието на американски специални части, а сегашното изпращане на такива в региона се явява "разширяване на това, което продължаваме да правим в Сирия". "Американски войници няма да се сражават нито в Сирия, нито в Ирак. Няма да има американски батальони и окупация в Сирия. Това няма да реши проблема", заяви Обама.

В края на миналата седмица бе съобщено, че Пентагона ще изпрати в Сирия до 50 командоси в качеството им на военни съветници, които "ще помагат на местните сухопътни сили в борбата с ИД". За това решение Обама бе критикуван дори от съпартийците си от Демократическата партия: "Решението за изпращането на американски спецчасти идва от президент, обещал да сложи край на участието на САЩ във военни конфликти".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com