Отвлечената в Йемен французойка беше освободена

4016
Отвлечената в Йемен французойка беше освободена
Снимка: Getty Images

Френска гражданска, която беше отвлечена в Йемен през февруари заедно с преводача й, беше освободена и е на път за дома си.

31-годишната Изабел Прим работила в Йемен за Световната банка, когато била отвлечена. В момента се намира в ръцете на френските власти и се завръща в страната си днес вечерта. За това съобщи в изявление френският външен министър Фабюс, който благодари на правителството на Оман за помощта. Детайли около освобождаването, включително за групата, която държеше Прим, не са разкрити за момента.

Саудитска Арабия прати военна техника на сражаващите се срещу хутите в Йемен

Саудитска Арабия е изпратила военна техника, включваща и танкове, за силите, които се борят срещу хутите-шиити в Йемен, предаде AFP. ...

„Освобождаването на Изабел Прим показва, че Франция никога не изоставя своите“, заяви Фабюс пред световни медии. Прим беше отвлечена в държаната от бунтовниците хути столица на Йемен, Сана, заедно с преводача си, който беше освободен по-късно.

По-рано тази година беше публикувано видео с Прим, искаща помощ. Във видеото тя изглеждаше по-слаба и измъчена, призовавайки лидерите на Йемен и Франция да позволят да се завърне във Франция.

Хаосът е завладял обеднелия Йемен, където про-правителствени сили се сражават с шиитски бунтовници.

Оман се прояви като медиатор не само в тази заложническа криза, но и преди това, включително в освобождаването на журналиста на свободна практика Кейси Куумбс, който беше държан от хутите.

Петима души загинаха при атентат на ИД в Йемен

Петима души бяха убити, а седем - ранени, при взрив на кола бомба в Сана, столицата на Йемен, съобщи Reuters. Атентатът е извършен до...

Автор: Руслан Трад

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com